Qinwen Zheng se califică în prima finală a unui turneu de Grand-Slam din carieră. Chinezoaica trece în două seturi de surpriza competiției, venită din calificări

Qinwen Zheng (12 WTA) s-a calificat, în premieră, într-o finală a unui turneu de Grand-Slam, după ce a învins-o, în minimum de seturi, pe ucraineanca Dayana Yastremska (93 WTA).

Jucătoarea de tenis asiatică a întâlnit-o pe ucraineanca venită din calificări, care a reușit să ajungă atât de departe la prima întrecere de Grand-Slam a anului. Qinwen Zheng a început într-o manieră neconvingătoare partida de pe ”Rod Laver Arena”, din Melbourne.

Dayana Yastremska a reușit imediat break-ul și s-a distanțat pentru o scurtă perioadă de timp pe tabelă. Totuși, chinezoaica a recuperat rapid break-ul pierdut și a egalat situația la general. Mai apoi, chiar Qinwen Zheng a fost cea care a izbutit să câștige pe serviciul adversarei sale și să facă un pas spre obținerea primului set al confruntării din semifinalele de la Australian Open.

S-a făcut 5-3 pentru asiatică care a confirmat break-ul atins, iar până la finalul actului inaugural, cele două jucătoare și-au păstrat intact serviciul. Astfel, favorita numărul 12 la câștigarea titlului competiției continentale s-a văzut conducând la seturi în partida din ”careul de ași”.

În actul secund al meciului, după problemele medicale suferite în primul set, care au dus la solicitarea unui time-out din partea ucrainencei, jocul acesteia a scăzut din intensitate. În aceste condiții, asiatica a făcut din nou un break, pe care, imediat, l-a pierdut. 2-2 arăta tabela la raportul scor general, atunci când cele două sportive nu și-au mai pierdut serviciul atât de ușor.

Totuși, la scorul de 3-3, Qinwen Zheng s-a distanțat pe tabelă, reușind să obțină un break pe care l-a și convertit și a luat o opțiune cât se poate de serioasă la calificarea în ultimul act al competiției. S-a încheiat 6-4, exact la fel ca în primul set al întâlnirii, iar asiatica a pătruns, pentru prima dată, în cariera profesionistă, într-o finală a unui turneu de mare-șlem.

Acolo, aceasta o va avea de partea cealaltă a fileului pe favorita a doua a întrecerii din Australia, Aryna Sabalenka. Partida dintre cele două jucătoare se va juca sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 10:30, ora României.

Meciul dintre bielo-rusă și asiatică va fi al doilea, raportându-ne la secțiunea duelurilor directe, după cel disputat în luna septembrie a anului 2023. Pe atunci, Aryna Sabalenka o învingea pe Qinwen Zheng, cu 6-1, 6-4, în sferturile de finală de la US Open, turneu pe care l-a pierdut, în cele din urmă, în compania americancei Coco Gauff.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.