Reprezentanţii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” vor picheta pe 1 februarie Ministerul Sănătăţii alături de Sanitas

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” se alătură Sanitas şi anunţă declanşarea acţiunilor de protest, primul demers fiind pichetarea Ministerului Sănătăţii în data de 1 februarie.

„Pentru a asigura nivelul maxim de eficienţă al acţiunilor de protest şi satisfacerea revendicărilor, Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România a semnat o înţelegere prealabilă cu Federaţia „Sanitas” din România, menită să conducă la un Acord privind desfăşurarea în comun a acţiunilor de protest, acestea incluzând organizarea şi desfăşurarea conflictului colectiv de muncă şi a grevei, respectiv a negocierilor cu Guvernul. Acţiunea comună a celor două federaţii reprezentative din Sănătate generează posibilitatea unei greve generale în acest sector şi obţinerea drepturilor solicitate pentru toţi angajaţii din sănătate”, informează un comunicat de presă al Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”.

Principala revendicare se referă la creşterea salariilor de bază pentru toate categoriile de angajaţi din Sănătate cu cel puţin 25% pentru anul 2024, consecutivă acordării integrale a drepturilor salariale prevăzute de Legea nr. 153/2017.

„Programul acţiunilor comune ale celor două federaţii va debuta cu pichetarea Ministerului Sănătăţii în data de 1 februarie 2024, continuând cu alte proteste ce vor culmina cu declanşarea conflictului colectiv de muncă, respectiv a grevei. Acţiunile de protest vor fi continuate până la satisfacerea revendicărilor”, anunţă sindicaliştii.

Peste jumătate dintre membrii sindicatelor Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” au semnat deja pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă şi a grevei generale, aproape 60% dintre ei asumându-şi totodată public intenţia de a participa la grevă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.