VIDEO: Foca Fega și Darul Bucuriei, noua poveste care încurajează veselia celor mici

Poveștile au o importanta majora în dezvoltarea si evolutia copiilor nostri si în general ocupă un rol mai important decât credem. Cei mici îşi pot îmbogăţi vocabularul cu ajutorul lecturii, își pot dezvolta creativitatea și de asemenea tot cu ajutorul lor putem deschide noi subiecte de discuție.

O nouă carte își face locul în biblioteca celor mici și vor putea citi aventurile Focăi Fega, un personaj în care s-ar putea să se regăsească din plin pentru că puiul de focă ocupă un dar foarte important, acela al bucuriei.

Claudia Oprescu, autoarea cărții Foca Fega și Darul Bucuriei a fost invitata emisiunii LifeStyle pentru părinți moderată de Elena Zagaican si a povestit totul despre povestea acestei cărți, dar și despre atelierele pe care le desfășoară cu cei mici în toată țara.

“Foca Fega suferă de sindromul bucuriei, nu stă deloc potolită, este foarte veselă și agitată. Sigur copiii care ne ascultă și părinții știu foarte bine la ce mă refer. Este genul de focă foarte inteligentă, foarte bucuroasă. Nu se lasă doborâtă de lucrurile mai puțin plăcute. Nu înțelege de ce trebuie să stea tot timpul la școală nemișcată. Are ușoare conflicte din această cauză cu doamna învățătoare, dar este foarte bucuroasă și cred că asta e de fapt ideea pe care aș vrea să o spun copiilor că e important să să fim bucuroși, să vedem partea bună a lucrurilor sau lecțiile pe care le putem învăța.”

Cartea îi învață pe cei mici să protejeze natura și aduce în poveste termenul “pe cale de dispariție”. De asemenea cei mici se bucură și de ilustrații foarte frumoase: “Este esențial ca ilustrațiile să fie plăcute, pentru că e prima ușă spre carte, ilustrația. Dacă nu le place copiilor, n-o să își dorească să asculte povestea. Și înțeleg acum de la părinții care deja au citit-o că revin cumva copiii la poveste, tocmai pentru că le place foarte mult cum arată foca. Le place și de Albișor care este prietenul cel mai bun al focei,” ne-a spus Claudia Oprescu autoare cărții Foca Fega și Darul Bucuriei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.