România și-a anunțat lotul pentru meciul cu Grecia, din Cupa Davis. Marius Copil, nerăbdător: ”Eu abia aştept să joc cu Stefanos, mă înţeleg super bine cu el”

Sursă foto: Facebook - ”Federația Română de Tenis”

Naționala României la tenis masculin va întâlni reprezentanta Greciei în cadrul play-off-ului pentru menținerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis. Meciurile se vor juca în perioada 3-4 februarie, la Atena.

Căpitanul nejucător al echipei României, Gabriel Trifu, a convocat cinci tenismeni pentru duelul din această competiție de la începutul următoarei luni. După cum a fost precizat într-un comunicat oficial transmis pe pagina oficială de Facebook a ”Federației Române de Tenis”, următorii sportivi au fost aleși pentru a participa în confruntările cu Grecia: Marius Copil (33 de ani, 294 ATP la simplu), Nicholas David Ionel (21 de ani, 265 ATP), Cezar Creţu (22 de ani, 364 ATP), Luca Preda (17 ani, 1.095 ATP) şi Victor Vlad Cornea (30 de ani, 69 ATP la dublu).

De partea cealaltă, antrenorul grecilor a selecționat următoarea listă de tenismeni care vor da piept cu reprezentanții României: Stefanos Tsitsipas (25 de ani, 7 ATP), Alexandros Skorilas (23 de ani, 753 ATP), Ioannis Xilas (22 de ani, 1.286 ATP), Aristotelis Thanos (22 de ani, 1.428 ATP) şi Petros Tsitsipas (23 de ani, 95 ATP la dublu), după cum se notează în același comunicat de presă.

Cel mai periculos și titrat sportiv din lotul grecilor este, fără îndoială, Stefanos Tsitsipas, multiplu finalist al competițiilor de Grand-Slam și jucător situat în primii 10 tenismeni ai lumii.

Înainte de duelurile cu Grecia, unul dintre tenismenii României, Marius Copil a transmis că este dornic să evolueze pentru țara sa și că este pregătit să evolueze la nivel ridicat:

Sunt într-o formă bună. Voi da tot ce am mai bun din mine. Când joc Cupa Davis nivelul meu este unul mai ridicat decât când joc pentru mine. Abia aştept să mergem acolo şi să încercăm să aducem victoria acasă. În grupa 1 am fost favoriţi, dar am picat cu Grecia. Dar mergem acolo să dăm tot ce e mai bun din noi. Mie îmi face plăcere să vin la Cupa Davis. Sper să mai prind câteva ediţii”, a spus tenismenul român în cadrul unei conferințe de presă susținute de delegația română, vineri, la ”Centrul Național de Tenis, Sala Tenis”.

De asemenea, Marius Copil și-a arătat intențiile de a juca împotriva celor mai buni tensimeni din lume și a vorbit despre confruntarea cu Stefanos Tsitsipas:

Eu abia aştept să joc cu Stefanos, mă înţeleg super bine cu el. Mie meciurile astea îmi plac, să fie grele, vin mulţi oameni să se uite. Îmi place foarte mult să joc cu jucători din top 10. Pentru asta muncim toată viaţa”, a adăugat sportivul din țara noastră, specializat în proba de dublu, de-a lungul carierei sale, în același context menționat mai sus.

În ceea ce privește meciurile directe, de-a lungul istoriei, dintre cele două state, situația este una echilibrată, fiecare țară având un succes. Prima înfruntare dintre Grecia și România s-a disputat în 1933, la Atena, iar elenii s-au impus cu scorul de 4-1 la general. Cealaltă partidă dintre cele două națiuni a avut loc 37 de ani mai târziu, iar în 1970 românii, în sferturile ”Zonei Europei” au încheiat victorioși, scor 5-0.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.