Semifinală magistrală la Australian Open. Jannik Sinner, a treia victorie împotriva lui Novak Djokovic din ultimele patru dueluri directe

Sursă foto: Facebook - Australian Open - Be funky

Jannik Sinner (4 ATP) l-a învins pe Novak Djokovic (1 ATP) în semifinala de la ediția de anul acesta de la Australian Open, în patru seturi. Scorul final al primului duel din ”careul de ași” de la competiția continentală a fost de 6-1, 6-2, 6-7, 6-3 în favoarea tenismenului italian.

A patra confruntare din ultimele două luni dintre cei doi sportivi, după întâlnirile de la sfârșitul anului trecut a început cu un joc consistent afișat de Jannik Sinner. Italianul a reușit să se distanțeze în startul meciului, având 3-0 pe tabelă, după un break obținut la limită.

Ulterior, Novak Djokovic și-a câștigat singurul game din primul act, pe propriul serviciu, dar nu a putut ține pasul cu ritmul impus de tenismenul italian. Fostul finalist de la ”Turneul Campionilor” de la Torino, din 2023, a confirmat încă o dată break-ul obținut în debutul partidei, ba chiar mai mult, s-a desprins la scorul de 5-1 în fața campionului sârb.

Atunci când s-a văzut în situația de a servi pentru a își adjudeca primul act al meciului, al patrulea favorit al întrecerii din Austrașlia și-a menținut calmul și a închis setul inaugural cu scorul de 6-1.

În actul al doilea al înfruntării de pe ”Rod Laver Arena”, din Melbourne, Jannik Sinner, la același scor ca în primul act, a punctat break-ul și s-a îndepărtat față de liderul mondial la scorul de 3-1. Totuși, ”Nole” a ajuns la două game-uri câștigate în această parte a jocului, insuficient, însă, pentru a reveni pe tabelă. Jannik Sinner nu a coborât deloc intensitatea și planul tactic ofensiv expuse în startul duelului și a ajuns la 2-0 la seturi, după ce a învins cu scorul de 6-2 în actul secund.

Al treilea set al meciului dintre cei doi tenismeni a fost cel mai echilibrat din toată durata partidei și i-a permis lui Novak Djokovic să spere la o ”remontada” de excepție pe care campionul sârb a mai reușit-o în fața aceluiași adversar, la Wimbledon, anul trecut. Astfel, al treilea act din cadrul semifinalei a fost unul în care niciunul dintre cei doi sportivi nu a cedat pe propriul serviciu, iar totul s-a decis într-un tie-break. Acolo, specialistul Novak Djokovic a fost nevoit să salveze o minge de meci a oponentului său, iar, mai apoi, a returnat incredibil și a pus mâna pe actul al treilea pentru a păstra șanse la accederea în finala competiției de la ”antipozi”.

În aceste condiții, al patrulea set al partidei de la Melbourne se anunța a fi una încărcată de multă presiune de ambele tabere, dar Jannik Sinner nu a fost copleșit de prelungirea confruntării. La scorul de 2-1 în favoarea sa, italianul a concretizat șansa de break de pe serviciul adversarului și a ajuns rapid la scorul de 4-1, regăsindu-și ritmul din primele două acte ale întâlnirii. ”DjokerNole” a încercat să ofere o replică pe măsură cu un game pe propriul serviciu câștigat la zero, dar al patrulea favorit la câștigarea titlului de la Australian Open a reușit să învingă și să ajungă în ultimul act al întrecerii.

Este prima finală de Grand-Slam în care va fi implicat Jannik Sinner, iar acolo se va duela cu câștigătorul celeilalte întâlniri din ”careul de ași” de la AO. Daniil Medvedev (3 ATP) și Alexander Zverev (6 ATP) își vor juca locul în ultima fază a turneului din Australia.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedent
Articolul următorProgramul etapei 23 din Superligă

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.