Borisav Burmaz, ”asul din mâneca” lui Cristiano Bergodi. Rapid, victorie în derby-ul cu Dinamo cu încă un gol marcat pe final de meci

Rapid a învins-o pe una dintre marile rivale din campionatul României, Dinamo, într-unul dintre derby-urile Bucureștiului. Scorul final al partidei care a contat pentru etapa cu numărul 23 din Superligă a fost de 2-1 pentru ”giuleșteni”, după încă un gol marcat înspre finalul meciului de noul-venit, Borisav Burmaz.

Confruntarea de pe ”Arena Națională” a început într-un mod neobișnuit pentru asemenea evenimente, cu o singură galerie prezentă pe stadion. Fanii rapidiștilor s-au ținut de cuvânt și au absentat de la această înfruntare, încurajându-și favoriții din propria ”casă”, din cauza neînțelegerilor cu suporterii ”câinilor roșii”.

Duelul de pe cel mai mare stadion din țară a început cu mici incidente, provocate de mai multe obiecte pirotehnice care au ajuns pe gazon, ba chiar spre centrul terenului, afectând mai mulți jucători aflați în preajmă. Totuși, totul a fost remediat rapid, iar meciul a putut continua în condiții normale.

Prima mare șansă de a înscrie din această partidă a apărut chiar în primul minut al acesteia, atunci când Abdallah și Politic nu au putut deschide scorul pentru formația gazdă. În primă fază, atacantul din Madagascar al celor de la Dinamo a preluat cu orientare spre poarta adversă, dar s-a încurcat în propriile driblinguri. Ulterior, fotbalistul român al ”alb-roșilor” a intervenit în fază și a vrut să finalizeze, dar Marian Aioani, aflat la debutul în poarta ”alb-vișiniilor” a blocat execuția.

Mai apoi, la cea mai bună prestație afișată în acest sezon de gruparea antrenată de Zeljko Kopic, Josue Homawoo a fost foarte aproape de a deschide scorul. Fundașul central al dinamoviștilor a ratat din câțiva metri, lucru pe care l-a făcut și brazilianul Lucas.

Prima mare ocazie de a marca a clubului vizitator a venit în minutul 28 al întâlnirii, la finalul unei erori pe construcție a gazdelor. Damjan Djokovic a recuperat balonul și a decis să tragă la colțul lung, deși putea oferi o pasă unui coechipier aflat în poziție mai ofertantă. Execuția fostului fotbalist al celor de la FCSB a trecut pe lângă poarta apărată de Golubovic.

La nouă minute distanță, Alexandru Albu a fost destul de aproape de a puncta pentru echipa din Giulești, după un șut trimis puțin peste bara transversală. Scorul a rămas 0-0 și după această acțiune.

Cu cinci minute înainte de fluierul de final al primei reprize, Goncalo Gregorio i-a așezat ideal mingea lui Dennis Politic. Jucătorul român și-a creat culoar de a finaliza și a șutat puțin pe lângă poartă.

În minutul 43 al duelului din Capitală, după o combinație între kosovarii celor de la Rapid București, Jayson Papeau a reușit să puncteze dintr-un unghi dificil și a deschis scorul în derby-ul din Superligă. Avantajul echipei antrenate de Cristiano Bergodi nu a durat foarte mult, deoarece, la ultima fază a primei părți, Abdallah a marcat splendid. Atacantul dinamoviștilor a reluat spectaculos și neașteptat cu călcâiul dintr-o poziție dificilă, după un șut ratat al unui coechipier.

Partea a doua a duelului din campionatul intern a debutat cu un penalty cerut de cei de la Rapid, neacordat de George Găman, centralul meciului. Imediat după, ”câinii roșii” au replicat pe contraatac, iar Abdallah l-a găsit liber în centrul careului pe Ilic. Acesta din urmă a tras puternic pe jos, dar Cristi Săpunaru s-a opus, în ultima fază, golului.

Un nou moment dificil a apărut în minutul 50 al confruntării, atunci când, de nicăieri, o petardă a fost aruncată la centrul terenului, iar mai mulți fotbaliști avut de suferit. Dennis Politic a irosit cea mai mare șansă de a puncta pe tabelă a dinamoviștilor, atunci când, după o preluare ideală, a trimis în stâlpul din stânga porții apărate de goalkeeper-ul rapidiștilor.

Cu 10 minute înainte de finalul jocului, nou-intrații pe teren ai celor de la Rapid, Funsho și Borisov Burmaz au fost la un pas de a își aduce echipa în avantaj pe tabela de marcaj. Centrarea nigerianului a fost respinsă de un apărător dinamovist în atacantul sârb, care, fiind lovit de minge, nu a putut controla reluarea spre poarta adversă.

Totuși, la ultima fază a timpului regulamentar, același Borisov Burmaz a înscris pentru 2-1. Acesta a preluat în careul dinamoviștilor, s-a întors și a încheiat acțiunea cu un șut la colțul lung, fără a îi oferi vreo șansă lui Adnan Golubovic. Vârful sârb a izbutit să aducă victoria pentru formația de pe poziția secundă din Superligă, după golul marcat și etapa trecută, care a decis soarta celor trei puncte, pe final, cu FCU Craiova 1948.

Rapid București a încheiat într-un mod triumfător derby-ul cu trupa antrenată de Zeljko Kopic și a depășit-o, provizoriu, pe CFR Cluj, în clasamentul general. ”Giuleștenii” au acumulat 39 de puncte în această clipă și sunt la opt puncte în spatele liderului actual, FCSB. De partea ”câinilor roșii”, aceștia, în ciuda unei evoluții solide, cu multe ocazii de poartă, au pierdut și au rămas pe penultima poziție a ierarhiei, cu 16 puncte.

În runda care vine, cei de la Rapid o vor găzdui pe Oțelul Galați, în timp ce ”alb-roșii” se vor deplasa la Craiova, pentru duelul cu clubul finanțat de Adrian Mititelu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.