FCSB nu știe să facă pași greșiți în Superligă! Succes fără drept de apel al ”roș-albaștrilor” în derby-ul din Oltenia

FCSB a învins în manieră categorică, în meciul programat să se joace în etapa cu numărul 23 din Superligă, contra formației din Oltenia, Universitatea Craiova. La capătul celor 90 de minute de joc, fotbaliștii antrenați de Elias Charalambous au câștigat la scor de neprezentare, 3-0, după ce Darius Olaru și Florinel Coman nu au lipsit, încă o dată, de pe lista marcatorilor.

Confruntarea din ”Bănie” a debutat cu o premieră în formația de start a liderului din campionatul intern, deoarece Luis Phelipe, venit de la Politehnica Iași în această perioadă de iarnă, a fost folosit drept atacant central de antrenorul cipriot.

Prima mare ocazie de gol a aparținut oaspeților și a fost consemnată în minutul cinci al întâlnirii, în urma unei faze fixe. Florinel Coman a centrat din marginea terenului, de la mare distanță, iar Siyabonga Ngezana a prelungit cu capul spre poarta adversă. Din câțiva metri, Mihai Lixandru a recepționat balonul respectiv și a vrut să marcheze acrobatic, din săritură, dar mingea a trecut peste bara transversală a buturilor apărat de Laurențiu Popescu.

În minutul 14 al duelului din Craiova a apărut prima oportunitate de a deschide scorul pentru jucătorii oltenilor, atunci când, tot dintr-o lovitură liberă, Alexandru Mitriță nu a găsit drumul spre gol. Fotbalistul care a evoluat, la un moment dat, în cariera sa, în MLS, a șutat, inițial, în zidul format din jucătorii vicecampioanei României, pentru ca, mai apoi, mingea să se întoarcă la el și să trimită peste poartă.

La câteva minute distanță, Florinel Coman a reușit o cursă de excepție, depășindu-și foarte ușor adversarul direct. Extrema stânga a celor de la FCSB s-a apropiat periculos de poarta oltenilor și a împins cu vârful ghetei mingea în fața porții, dar balonul a fost respins de un fundaș oponent, iar totul s-a terminat cu o lovitură de colț.

Cel mai aproape de a debloca tabela de marcaj a fost atacantul celor de la Universitatea Craiova. Alexandru Mitriță a fost lansat de unul dintre coechipierii săi, iar acesta a rămas, perpendicular cu poarta, singur cu Ștefan Târnovanu. Fotbalistul român a șutat direct în goalkeeper-ul celor de la FCSB, care a ieșit în întâmpinarea acestuia.

În minutele adiționale ale primei reprize, oaspeții au primit o lovitură de la unsprezece metri, după o fază extrem de îmbârligată. Zajkov, de la gruparea gazdă, a fost lovit de o minge în brațul stâng, iar centralul meciului a dictat penalty pentru ”roș-albaștri”. Darius Olaru, golgheterul actualului lider din Superligă, dar și cel mai bun marcator din întrecerea internă, a transformat lovitura de pedeapsă, cu un șut plasat, trimis la semi-înălțime, în dreapta portarului. 1-0 pentru FCSB.

La prima acțiune importantă din a doua repriză a duelului din campionatul intern, Darius Olaru l-a angajat în cursă pe Alexandru Băluță, care a văzut un culoar liber și i-a pasat pe poziție viitoare lui Florinel Coman. ”Șeptarul” celor de la FCSB a preluat, a fentat doi-trei adversari, simulând de mai multe ori șutul, iar, mai apoi, a finalizat cu gol faza cu puțin noroc din pricina unei devieri.

Oltenii puteau marca și reduce din diferență atunci când Alexandru Mitriță a reușit o strecurare printre defensiva bucureștenilor, dar fotbalistul român nu a putut oferi forță șutului său. Execuția acestuia a fost reținută fără mari probleme de goalkeeper-ul actualului lider din campionat.

Cu un sfert de oră înainte de finalul meciului, ulterior unei faze în care oltenii au cerut un penalty, după un presupus fault comis de Valentin Crețu asupra lui Alexandru Mitriță, FCSB a primit vești proaste. Florinel Coman s-a întins fără să fie lovit de un adversar pe teren, acuzând dureri la nivel muscular. Acesta a fost schimbat de antrenorul cipriot din cauza accidentării, iar testele ce vor fi efectuate vor decide lipsa disponibilității sale.

Abia intrat pe gazon, David Miculescu a profitat de o greșeală a defensivei Universității Craiova și a avansat spre poarta adversă. Fostul jucător al celor de la UTA Arad a șutat puternic, la colțul scurt și a majorat scorul pentru formația din Capitală.

Fluierul final al arbitrului acestei înfruntări din Superligă, Marcel Bîrsan, a adus alte trei puncte pentru cei de la FCSB, care au refăcut distanța de 11 puncte față de cei de la Rapid București și, pentru moment, față de CFR Cluj. De partea cealaltă, craiovenii au acum o ”gaură” de 16 puncte de recuperat față de ”roș-albaștri”, iar în următoarea rundă, oltenii vor disputa meciul cu Sepsi Sfântu-Gheorghe. FCSB va avea de jucat cu campioana en-titre, Farul Constanța, pe teren propriu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.