Istoria Capitalei, redescoperită, ‘la pas’, pe strazile din Noul Centru Vechi al Bucureștiului

facebook.com/PrimariaSector2

”O mica vacanta, in centrul orasului”.

Asa vede primarul sectorului 2, Radu Mihaiu,  timpul petrecut de bucuresteni, dar si de cei care viziteaza Capitala, in  ,,Noul Centru Vechi al Bucureștiului”, dupa ce acesta va fi definitivat.

Doi ani ar fi necesari pentru ca proiectul sa se transforme in realitate, anunta edilul care se arata entuziasmat de schimbarile planificate pentru zona istorică a Sectorului 2.

Aceasta s-ar transforma într-un punct de atracție, o zonă de petrecere a timpului liber, atât pentru turişti, cât şi pentru bucureştenii dornici să îşi exploreze oraşul.

 

Mai mult spațiu verde şi mobilier urban modern!
Piaţeta de la intersecția străzilor Plantelor cu Mântuleasa şi Negustori va fi schimbată din temelii, va fi pusă în valoare, astfel încât să devină o adevărată zonă de relaxare pentru cei care o traversează.
Pentru confortul şi siguranţa oamenilor!
Va fi reconfigurată zona pentru a crea mai mult spațiu pietonal, dar şi pentru a creşte suprafaţa de spaţiu verde, ceea ce va contribui implicit şi la reducerea poluării.
Vor fi executate lucrări de reabilitarea pe o suprafaţă de 3.040 mp. Reabilitate vor fi atât partea carosabilă, cât şi trotuarele, iar la sfârșit se vor monta noi indicatoare rutiere, iar  marcajele vor fi refăcute.
Circulaţia auto va fi în continuare permisă în jurul piaţetei.
Piaţeta Dr. Milan Rastislav Stefanik (fosta Piaţă Italiană) va trece, de asemenea,  printr-un proces de transformare.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.