”Remontada” a la Jannik Sinner. Italianul, la primul titlu de Grand-Slam din carieră, după o dramă de cinci seturi la AO

Sursă foto: Facebook - Australian Open

Jannik Sinner (4 ATP) a câștigat primul său titlu de Grand-Slam din carieră, după o finală de excepție jucată împotriva lui Daniil Medvedev (3 ATP), la Australian Open. Cei doi tenismeni au fost integraliștii unei partide incredibile, de cinci seturi, pe arena ”Rod Laver”, din Melbourne.

Confruntarea dintre cei doi jucători de tenis a început extrem de surprinzător, din punct de vedere al evoluției slabe din partea italianului. Jannik Sinner s-a aflat la un nivel precar de joc în startul înfruntării și a fost condus la toate capitolele de adversarul său.

Daniil Medvedev a preluat controlul duelului din finala openului Australian și a reușit un break, confirmând detașarea sa și pe tabelă. Scorul a devenit rapid 3-1 în favoarea finalistului din anii 2021, respectiv 2022. Jannik Sinner a reușit să reducă din diferență, iar scorul s-a schimbat ușor înspre binele său.

Daniil Medvedev nu a avut probleme serioase în primul act al confruntării și a servit pentru a închide primul set al duelului. La finalul actului inaugural, a fost 6-3 pentru tenismenul rus, care s-a văzut în avantaj atât la general, cât și din punct de vedere al imaginii afișate.

În setul al doilea al meciului, Jannik Sinner a fost la același nivel de joc, iar Daniil Medvedev și-a continuat parcursul de excepție expus încă de la debutul partidei. Din nou, reușind un break, tenismenul rus s-a distanțat la scorul de 5-1 spre finalul setului, iar Jannik Sinner s-a văzut într-o situație extrem de dificilă. Totuși, italianul nu i-a putut face față jucătorului care l-a eliminat în semifinalele întrecerii pe Alexander Zverev, iar scorul final al actului secund a fost 6-3 pentru rus.

În al treilea set al disputei de la primul turneu de Grand-Slam al anului, cei doi tenismeni au mers cap la cap cu serviciul până spre finalul actului. La ultimul game jucat pe serviciul rusului, un Jannik Sinner mult mai agresiv și precis în lovituri a izbutit să facă un break important, care l-a pus în situația de a servi pentru a reveni în meci, prin câștigarea acestui set. Italianul a punctat decisiv și s-a impus cu scorul de 6-4, oferindu-și șanse de a învinge.

Actul al patrulea al finalei de la Australian Open i-a găsit pe cei doi tenismeni în contexte extrem de diferite. Dacă în tabăra italianului, moralul se ridicase față de primele două seturi, în ceea ce privește atitudinea lui Daniil Medvedev, acesta nu a mai putut să rămână la cârma meciului.

În acest set, care ar fi putut ultimul în cazul unei victorii a tenismenului rus, dar și cel care ar fi trimis duelul într-un act decisiv dacă s-ar fi impus italianul, Jannik Sinner a avut câștig de cauză. Italianul a arătat un joc mult mai solid, atât la serviciul său, cât și la retururile aruncate în terenul advers. Pe finalul setului, Jannik Sinner a profitat de un game pe serviciul rusului mediocru și a trimis meciul în set decisiv.

În ultimul act al confruntării de la Melbourne, lucrurile nu au arătat deloc bine pentru Daniil Medvedev care nu s-a regăsit după ce a fost egalat la general. Jannik Sinner a început să găsească loviturile direct câștigătoare și să deschidă din ce în ce mai multe unghiuri pe suprafața de joc. Italianul a obținut un break la scorul de 3-2 la game-uri în favoarea sa și a prins curaj pentru a concluziona soarta partidei.

Scorul a devenit 5-2 pentru Jannik Sinner, care nu a putut închide meciul pe serviciul adversarului, dar a devenit campion la Australian Open, atunci când s-a aflat la inițierea game-urilor. Partida s-a încheiat în cinci seturi, oferind o finală memorabilă, care a durat, în total 3 ore și 46 de minute.

Jannik Sinner a câștigat, în acest mod, prima finală a unui turneu de mare-șlem din cariera sa de tenismen profesionist, culminând o ediție de Australian Open la care a pierdut, în total, doar trei seturi.

De partea cealaltă, Daniil Medvedev a pierdut încă o finală la Australian Open, după cele cu Novak Djokovic, din anul 2021, când a fost învins în manieră categorică, dar și cea cu Rafael Nadal, din anul 2022, când a pățit același lucru. Și atunci, ca și acum, tenismenul rus a condus cu 2-0 la seturi și a fost întors, la scor, de oponenții săi.

Cu acest succes obținut în fața lui Daniil Medvedev, italianul a atins a patra victorie, din toate competițiile, în fața numărului trei mondial.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.