Ziua mondială de luptă împotriva cancerului- Clădirea Art Safari – iluminată duminică în portocaliu

Clădirea Art Safari va fi iluminată duminică, începând cu ora 18,00, în portocaliu, culoarea specifică Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului.

Această zi va fi marcată pe 5 februarie, la Art Safari, printr-un eveniment organizat de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

Potrivit unui comunicat de presă, acţiunea are rolul de a pune pe agenda publică problematica oncologiei româneşti, cu toate componentele sale: screening populaţional pentru o diagnosticare precoce, investigaţii genetice şi moleculare pentru acces la terapii ţintite, creşterea calităţii vieţii pacienţilor cu cancer, soluţii pentru eliminarea discontinuităţii tratamentelor, monitorizare şi programe de reabilitare.

De această dată focusul va fi centrat pe testimonialele pacienţilor, pe poveştile de viaţă ale acestora, pe experienţele lor în sistemul medical românesc, pe realităţile trăite zilnic de aceştia în sistemul de sănătate, toate în contextul lipsei implementării Legii 293/2022 – Planul Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.