Sectorul 2 va trece la colectarea deşeurilor pe 5 fracţii

Foto: Primaria Sectorului 2/ facebook

Peste 130.000 de pubele vor fi distribuite la blocuri şi case din Sectorul 2 pentru a începe colectarea deşeurilor pe cinci fracţii, în cadrul unui proiect finanţat din Programul Operaţional Infrastructură Mare, valoarea totală a contractului fiind de 114.769.965,85 de lei, dintre care 96.540.603 de lei reprezintă valoarea totală eligibilă.

Potrivit Primăriei Sectorului 2 cele cinci fracţii sunt: hârtie/carton, sticlă, plastic/metal, deşeu menajer şi biodeşeu.

Echipamentele au fost deja achiziţionate şi urmează să fie distribuite în teren.

„Vom demara în cel mai scurt timp procedurile pentru montajul în teren al celor 2.500 de unităţi mobile metalice în care vor fi amplasate pubelele, pentru a nu fi vandalizate sau deteriorate, iar ulterior vom distribui către asociaţiile de proprietari şi case individuale cele peste 130.000 de pubele pentru precolectare separată pe fracţii. Ne pregătim din vreme pentru a trece la un sistem de colectare selectivă de la două fracţii – câte avem în prezent – la cinci fracţii separate”, a declarat administratorul public al Sectorului 2, Elena Tudose.

Autoritatea locală dispune de 46 de autocompactoare de ultimă generaţie, software pentru cântărire, monitorizare şi control, 133.584 de pubele şi 2.500 de module pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.