Rapid câștigă din nou la limită cu încă un gol marcat de sârbul Burmaz. Oțelul, la prima înfrângere în deplasare în Superligă

Rapid București a câștigat partida care a contat pentru etapa cu numărul 24 din Superligă, cu scorul de 2-1, pe teren propriu, în fața formației antrenate de Dorinel Munteanu, Oțelul Galați.

Moldovenii au suferit prima înfrângere departe de casă în această stagiune de Superligă, cu șase etape înainte de finalul sezonului regulat. ”Giuleștenii” au debutat în această confruntare cum nu se putea mai bine. Albion Rrahmani, atacantul kosovar revenit la începutul acestui an după o accidentare suferită la începutul sezonului, a profitat de o eroare comisă de apărarea adversă.

Fundașii gălățenilor nu au comunicat la o fază în care au încercat să iasă din propria jumătate și i-au permis vârfului ”alb-vișiniilor” să pună presiune pe construcție. Albion Rrahmani a intrat în posesia balonului după ce s-a zbătut de unul singur, a pătruns în careul advers și a evitat portarul celor de la Oțelul, înainte de a puncta pentru a deschide scorul în meciul din Capitală.

La 10 minute distanță de înscrierea acestui gol, după o pauză provocată de obiectele pirotehnice care au fost aruncate dinspre peluza celor de la Rapid pe gazon, formația moldoveană s-a remarcat pe plan ofensiv. Un contraatac purtat în trei de jucătorii lui Dorinel Munteanu s-a încheiat cu ratarea uriașă a lui Anes Rusevic, care a șutat direct în pieptul lui Marian Aioani, care s-a opus egalării.

După 13 minute minute trecute de la acea fază, Alexandru Albu putea marca din nou pentru gruparea de pe podiumul din campionatul intern. Răzvan Onea a driblat doi adversari și a pasat la marginea careului, de unde mijlocașul ”giuleștenilor” a tras în peluză, departe de buturile apărate de Stoian.

Ulterior, fotbaliștii antrenați de Cristiano Bergodi au încercat să se mai apropie periculos de poarta adversă, dar nu au mai reușit nimic notabil până înspre prelungirile primei părți. Totuși, în minutele adiționale ale primei reprize din Giulești, avantajul bucureștenilor s-a dublat.

La originea fazei s-a aflat jucătorul francez Jayson Papeau, care i-a pasat în partea dreaptă sârbului Borisav Burmaz. Mijlocașul sârb venit în această perioadă de transferuri la trupa din Superligă și care a marcat în primele două meciuri în care a evoluat, aducând victoria echipei sale atât în duelul cu Dinamo București, cât și în cel cu FCU Craiova 1948, a mai înscris o dată.

Acesta a preluat balonul, a intrat în interior, iar de la marginea careului a trimis o torpilă cu piciorul stâng care nu i-a dat nicio șansă portarului advers. ”Giuleștenii” au intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri, grație reușitei superbe a fotbalistului venit să îl înlocuiască pe spaniolul Borja Valle, plecat în această perioadă de ”mercato”.

În partea a doua, la cinci minute trecute din această repriză, Jayson Papeau a făcut slalom printre adversarii săi și a centrat periculos pentru Ermal Krasniqi. Fotbalistul transferat de la CFR Cluj a încercat să îl lobeze pe goalkeeper-ul advers, dar fără succes.

Sârbul Rusevic a fost, mai apoi, protagonistul celei de-a doua ratări de-ale sale în acest meci. Vârful echipei pregătite de Dorinel Munteanu a rămas singur cu portarul advers, dar nu a putut face mai mult de a împinge mingea cu vâful ghetei, fără mare precizie. Însă, emoțiile au apărut pe finalul de meci pentru gazde, atunci când, în urma unei aruncări de la margine, Paul Iacob a respins greșit și l-a pus pe coechipierul său, Răzvan Onea, în mare dificultate.

Fundașul dreapta al celor de la Rapid a fost depășit la această fază de italianul Juri Cisotti care a lovit decisiv cu capul, în colțul din stânga, de jos, al porții lui Marian Aioani. S-a făcut 2-1 chiar când în echipa ”giuleștenilor” intrase, după o lungă pauză de indisponibilitate, Claudiu Petrila.

Totuși, scorul acestui duel nu s-a mai modificat până la finalul jocului, iar cei de la Rapid București au ajuns la trei victorii din tot atâtea meciuri jucate în noul an. De asemenea, toate cele trei succese obținute de bucureșteni au fost la limită, la un gol diferență. De partea cealaltă, acest eșec, pentru Oțelul, a fost primul înregistrat pe plan extern în acest sezon, după o serie formidabilă reușită în compania unor cluburi cu prestanță din prima ligă a României.

În următoarea etapă din Superligă, ”alb-vișinii” vor fi implicați într-un adevărat derby pentru poziția secundă a competiției interne, pe terenul celor de la CFR Cluj. Jucătorii gălățeni se vor întoarce în Moldova, pentru confruntarea cu FCU Craiova 1948. Cu cele trei puncte adjudecate, Rapid a egalat-o pe CFR Cluj, 42 la număr și rămâne la opt în spatele celor de la FCSB, care nu a jucat în această rundă. Oțelul este pe poziția a 11-a a campionatului, la cinci puncte de ultima poziție de play-off.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.