Elevii de clasa a VIII-a vor susţine, săptămâna viitoare, simularea Evaluării Naţionale

Foto: Rares Hopinca/ facebook

Elevii de clasa a VIII-a susţin în următoarele zile simularea examenului de Evaluare Naţională. Este pentru prima oară când toate lucrările vor fi corectate digitalizat, iar ministrul educaţiei, Ligia Deca, dă asigurări că noul sistem nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul şi nici timpul de lucru al copiilor.

Din acest an, toate lucrările de la simulările naţionale, cât şi cele de la examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, vor fi corectate digitalizat. Lucrările elevilor sunt tip broşură, capsate, iar procedura prevede că la simularea de la Evaluarea Naţională de anul acesta, colţul lucrării care cuprinde datele personale nu se închide şi nu se lipeşte.

După rezolvare şi predarea lucrărilor, acestea vor fi scanate în clasă şi încărcate pe platforma digitalizată, unde se va face şi secretizarea datelor personale. Vor fi apoi repartizate automat şi aleatoriu către profesorii evaluatori din alte judeţe decât cel din care provin candidaţii.

O lucrare se poate duce către doi profesori care o vor corecta online, iar dacă după prima evaluare diferenţa de notare este mai mare de un punct, platforma identifică lucrarea şi o trimite automat altor doi evaluatori – au precizat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Elevii de clasa a VIII-a vor începe luni simularea Evaluării Naţionale, cu proba la limba şi literatura română. Marţi este programată proba la matematică, iar miercuri doar elevii care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine simularea la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 23 februarie, iar mai multe informaţii despre desfăşurarea simulărilor examenelor naţionale sunt disponibile pe site-ul Ministerului Educaţiei – edu.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.