Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer

Sursa foto: Administrația Prezidențială a României/facebook

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunţat Palatul Buckingham. Maladia a fost descoperită în timpul tratamentului recent pentru prostată.

Tipul de cancer nu a fost dezvăluit, dar potrivit unui comunicat al palatului, regele a început luni tratamentele.

Palatul Buckingham spune că regele „rămâne deplin pozitiv în ceea ce priveşte tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline”.

El îşi va amâna angajamentele publice şi este de aşteptat ca alţi membri de rang înalt ai familiei regale să-l înlocuiască pe durata tratamentului său.

Nu au fost comunicate alte detalii privind stadiul cancerului sau un prognostic.

Prinţul Harry, fiul cel mic al Regelui Charles, a vorbit cu acesta despre diagnosticul de cancer şi se va deplasa în Marea Britanie în zilele următoare pentru a-l vedea pe tatăl său, a declarat o sursă apropiată prinţului.
Harry locuieşte acum în California împreună cu soţia sa Meghan şi cei doi copii ai lor, după ce cuplul a renunţat la atribuţiile regale în 2020.
Anunţarea acestui diagnostic survine la doar câteva zile după ce Regele Charles şi nora sa Kate au părăsit acelaşi spital în care amândoi au urmat tratamente programate.
Kate, Prinţesa de Wales şi soţia moştenitorului tronului britanic Prinţul William, a fost spitalizată două săptămâni după o intervenţie chirurgicală în zona abdomenului.
Prim-ministrul britanic Rishi Sunak i-a transmis Regelui cele mai bune urări. ‘Nu mă îndoiesc că va reveni la putere deplină în cel mai scurt timp şi ştiu că întreaga ţară îi doreşte să fie bine’, a scris el pe platforma X.
La fel ca operaţia pentru o problemă benignă de prostată asupra căreia a dovedit transparenţă, regele Charles al III-lea ‘a ales să-şi împărtăşească diagnosticul pentru a evita speculaţiile şi în speranţa de a ajuta publicul să-i înţeleagă pe toţi cei care sunt afectaţi de cancer din întreaga lume’, a menţionat, de asemenea, Palatul Buckingham

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.