Penalty-ul transformat de Larie, în prelungiri – ”cadoul” pentru Gică Hagi, de ziua lui de naștere. FCSB, la primul pas greșit după cinci victorii la rând

FCSB s-a împiedicat, pentru prima dată, după cinci succese consecutive în campionatul intern, în compania campioanei în exercițiu, Farul Constanța. Trupa pregătită de sărbătoritul zilei, Gică Hagi, a marcat în prelungiri, golul egalizator, din penalty-ul transformat de căpitanul Ionuț Larie, pentru a îi oferi ”un cadou” celui poreclit ”Regele”.

Partida de pe ”Arena Națională”, disputată în fața a peste 17.000 de suporteri prezenți la meci a început cu schimbări de prim unsprezece vizibile pentru formația gazdă. Cu Florinel Coman indisponibil încă din primul minut, din cauza unei răceli, și cu Darius Olaru suspendat pentru acest joc, Elias Charalambous a mizat pe jucători precum Baba Alhassan și Octavian Popescu din startul confruntării.

De partea cealaltă, fotbalistul venit în această iarnă la Farul Constanța, din postura de jucător liber de contract, Cristi Ganea, tocmai după ce își terminase înțelegerea cu clubul bucureștean, a început ca titular acest duel. Înainte de debutul înfruntării, FCSB era lider în ierarhia din Superligă, la opt puncte distanță de Rapid București și CFR Cluj, urmărind să își reia avantajul de 11 puncte, pe când ”marinarii” căutau să se distanțeze față de Sepsi Sfântu Gheorghe, pentru a se apropia și mai mult de asigurarea prezenței în play-off.

Chiar înainte de fluierul de start al întâlnirii din Capitală, organizatorii jocului, în frunte cu galeria echipei gazdă, i-au scandat la scenă deschisă numele legendarului fotbalist român, Gheorghe Hagi, care a împlinit în ziua meciului, vârsta de 59 de ani. Prima șansă importantă a partidei din etapa cu numărul 24 din întrecerea internă a apărut la poarta ”roș-albaștrilor”, atunci când Louis Munteanu, rămas singur cu goalkeeper-ul, după o angajare de 30 de metri a lui Ionuț Larie, l-a luat la țintă direct pe Ștefan Târnovanu și a trecut pe lângă deschiderea scorului.

FCSB nu a stat mult pe gânduri și a oferit o replică instantanee. Octavian Popescu a driblat spre interior și i-a pasat, pe un culoar liber, lui Alexandru Băluță, folosit pe postul de ”nouă fals”. Fostul fotbalist al celor de la Universitatea Craiova, printre alte cluburi, a finalizat slab, iar Buzbuchi nu a avut emoții în a reține acest balon.

La câteva minute distanță, însă, Alexandru Băluță s-a revanșat pentru faza de dinainte și l-a servit ideal pe Luiz Phelipe, în banda dreaptă. Jucătorul adus în perioada de transferuri din această iarnă a driblat stânga-dreapta și a încheiat acțiunea cu un șut la colțul lung, deviat și respins de portarul oaspeților, consemnând prima oportunitate serioasă de a debloca tabela de marcaj în contul vicecampioanei României.

Până în minutul 33, nimic notabil nu s-a mai petrecut la cele două porți, iar în această perioadă a confruntării, același Alexandru Băluță a fost principalul personaj de pe plan ofensiv. Atacantul celor de la FCSB a primit un balon la marginea careului, s-a răsucit și a trimis spre poartă, pe jos, mingea trecând puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Buzbuchi.

Totuși, cea mai mare ocazie de gol a primei părți a meciului le-a aparținut ”roș-albaștrilor”, cu șapte minute înainte de finalul reprizei întâi. Octavian Popescu a furnizat o pasă de excepție pentru Baba Alhassan, care rămas singur cu portarul advers, nu a putut marca, deși avea toată poarta în față. Șutul acestuia, puternic, de altfel, a fost respins de Buzbuchi, salvându-și echipa încă o dată.

La pauza jocului, Florinel Coman a fost introdus pe teren în locul fotbalistului brazilian, Luiz Phelipe. În minutul 53, a apărut prima ocazie pentru ”șeptarul” gazdelor, atunci când a prins poarta cu o execuție slabă. Imediat după, la capătul unui corner bătut slab, dar din care s-a ivit oportunitatea unei noi centrări, extrema stângă a gazdelor a trimis din nou mingea în careu. Dintr-o nesincronizare a apărării adverse și o îmbulzeală, Cristi Ganea și-a introdus mingea în proprie poartă, iar FCSB a preluat conducerea.

Trei minute mai târziu, Farul Constanța reușise să restabilească egalitatea pe tabelă, după o minge pierdută de Siyabonga Ngezana, la centrul terenului. Louis Munteanu a fost găsit perfect în gura porții de Damien Dussaut, dar golul înscris de fostul atacant al lui Fiorentina a fost anulat. După lungi verificări ale arbitrilor din camera VAR asupra fazei, s-a constatat că marcatorul golului era în poziție neregulamentară, iar avantajul fragil al liderului s-a menținut.

Următoarea șansă clară de a marca a venit din partea gazdelor, care, la capătul unei faze create de Octavian Popescu care l-a pus în cursă pe Florinel Coman, a fost refuzată de Buzbuchi. Portarul ”marinarilor” a blocat șutul trimis de cel intrat la pauza jocului, respingând în lateral. Cu două minute înainte de terminarea celor 90 de minute regulamentare, Florinel Coman a centrat inspirat pentru nou-intratul Eduard Radaslavescu. Jucătorul ”roș-albaștrilor” a reluat din prima, dar imprecis, spre poarta adversă, iar cei de la Farul Constanța au fost ținuți în joc.

În primul minut adițional din cele opt ale reprizei secunde, Mihai Popescu a obținut o lovitură de la unsprezece metri pentru formația sa, după ce a fost lovit cu capul de Joyskim Dawa, în săritură. Centralul partidei a acordat penalty pentru oaspeți, după consultarea fazei, iar cel care a transformat și a egalat, corespunzător, de data aceasta, a fost căpitanul și expertul acestor faze, Ionuț Larie.

Pe final de joc, FCSB putea să revină în avantaj și să smulgă cele trei puncte, dar, pe rând, Eduard Radaslavescu și Joyskim Dawa au ratat incredibil din câțiva metri. S-a încheiat 1-1 duelul din Capitală, iar liderul din Superligă rămâne pe primul loc, la nouă puncte depărtare de urmăritoare, în timp ce constănțenii sunt pe a cincea poziție a clasamentului, cu un total de 37 de puncte.

Runda următoare propune un nou duel pe teren propriu pentru fotbaliștii pregătiți de Elias Charalambous, cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Farul Constanța va juca acasă, la Ovidiu, tot cu o echipă bucureșteană, Dinamo, ultima clasată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.