VIDEO: Cursuri gratuite de zbor pentru tinerii până în 23 de ani!

Cursuri de zbor cu avionul ultraușor, cu planorul sau saltul cu parașuta! Dacă ai între 15 și 23 de ani, le poți urma gratuit. Termenul limită pentru înscriere este 23 februarie.

George Rotaru, managerul Aeroclubului României, a venit în „Buna Dimineața, București” și a oferit informații pentru ascultătorii București FM.

„De la 15 ani poți să te înscrii, dar vei parcurge doar teoria. La 16 ani începi să zbori și trebuie să ai maximum 23 de ani împliniți. După această vârstă plătești cursurile. Noi căutăm tineri deoarece trebuie să înceapă de la o vârstă cât mai fragedă să zboare pentru a face performanță.”

„Trebuie să înveți mult, să lucrezi din greu, să dedici mult timp și de asta este bine pentru că, atunci când ai 16-17 ani, ai mult timp liber pe care poți să-l dedici unei activități care îți place. Odată ce ai zburat, devine un microb.”

Minorii au nevoie de câteva acte suplimentare: „Cei care sunt minori o să aibă nevoie și un acord notarial al părinților. În plus, pentru cei care fac parașutism este nevoie și de o adeverință de la medicul de familie că pot practica acest sport pentru că parașutismul presupune și multă condiție fizică.”

Sursa foto: Cornel Munteanu

Poți fi foarte bun la teorie, dar practica face diferența: „Îți dai seama de cei care sunt serioși, implicați și își doresc să facă asta foarte repede, dar adevăratul test îl vezi la zbor pentru că oamenii se transformă când dau de o activitate care prezintă un risc.”

„După ce ai luat examenul teoretic, mergi la aerodrom și cunoști aeronava sau dacă vorbim de parașutism, este prezentat echipamentul de salt. După care începi și zbori cu instructorul, el răspunde de tot și știe ce să facă. În același timp, te monitorizează, se uită la reacțiile tale, te vede cum te comporți.”

Anul acesta va avea loc un campionat internațional organizat de Aeroclubul României „Vom organiza la Clinicieni, Aerodromul Bucureștiului pe care noi l-am modernizat foarte mult. Ne așteptăm să avem rezultate foarte bune pentru că acum 2 ani am fost campioni europeni, iar anul trecut am ieșit vicecampioni mondiali.”

„Am o echipă foarte bună care se antrenează deja de săptămâna aceasta. Eu mă aștept să aducem din nou rezultate foarte bune precum au fost cele din 2015, când am urcat echipa României de opt ori pe podium.”

Sfârșitul verii va culmina cu Bucharest International Air Show (BIAS): „Am trimis de anul trecut deja invitații la toate formațiile mari din lume. Așteptăm să vedem ce se întâmplă pentru că nu și-au făcut încă programul. Va fi în ultimul weekend din august la Băneasa.”

Hai cu un play la videoclip și află mai multe despre Aeroclubul României, cursuri, competiții, zbor și parașutism dar și despre „miturile” desființate de George Rotaru.

Autor: Cornel Munteanu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.