AUDIO & VIDEO: Administrația Parcului Văcărești acuză reacția întârziată a ISU!

Intr-un interviu acordat BucurestiFM, Ştefania Simion, Directorul Administraţiei Parcului Natural Văcăreşti, spune ca desi pompierii au fost anuntati la 14:30 de izbucnirea incendiului, de abia la ora 17:00 au venit autospecialele de stingere, pana la acel moment pompierii actionand doar cu…lopeti!!!

Ştefania Simion, Director Administraţia Parcului Natural Văcăreşti:

Pompierii au fost prima dată anunțați la ora 14:30 de izbucnirea incendiului și la ora 17:00 au venit, prima dată, cu o autoutilitară cu apă. Până atunci, au dat cu lopata, cum era când eram la țară și ardea în hambar (…) Incendiile pot fi cauzate, [focul să fie] intenționat pus sau dintr-o neglijență. Doar ISU are mijloacele să investigheze cauzele incendiului. Întrebați la Parchet la ISU … Noi nu suntem organ de urmărire penală„.

Rangerii Parcului au fost cei care au alertat pompierii despre izbucnirea flăcărilor.

In replica, reprezentantii ISU spun ca au intervenit la ora 14:24, cu autospeciale de stingere, dupa ce fusesera anuntati de incendiu la ora 14:11:

Daniel Vasile, purtator de cuvant ISU

Va reamintim, astazi a izbucnit un incendiu in Delta Vacaresti, pe o suprafata de 1,5 hectare, pentru stingerea caruia au actionat in cele din urma nu mai putin de 12 autospeciale de stingere, posibilitatile de propagare din cauza vantului fiind extrem de ridicate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.