România, din nou norocoasă la tragerea la sorți, de această dată, pentru UEFA Nations League: ”Tricolorii” se vor reîntâlni cu una dintre echipele din preliminariile EURO 2024

Sursă foto: Facebook -UEFA Nations League

Naționala de fotbal a României și-a aflat astăzi, 8 februarie, adversarele din cadrul competiției interțări numită ”UEFA Nations League”. În timpul ceremoniei organizate de oficialii forului european fotbalistic de la Paris, acolo unde doi dintre reprezentanții delegației țării noastre au călătorit, ”tricolorii” au fost repartizați într-o grupă extrem de accesibilă.

La fel ca în cazul tragerii la sorți organizate în vederea Campionatului European de Fotbal din acest an, la sfârșitul anului 2023, atunci când naționala statului nostru a fost protejată de marii adversari, UEFA Nations League este din nou de partea României.

Deplasarea în Franța, din partea țării noastre, a fost făcută de directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, dar și de antrenorul secund al naționalei României, Jerry Gane. Din motive medicale, tehnicianul principal al ”tricolorilor” care a dus naționala noastră la ediția de anul acesta a Campionatului European de Fotbal nu a putut participa la eveniment. Edi Iordănescu a urmărit de la depărtare tragerea la sorți a grupelor UEFA Nations League.

Astfel, România a fost repartizată în interiorul Grupei C2, din Liga C, acolo unde ”tricolorii” au retrogradat la finalul ultimei ediții de UEFA Nations League, terminată nu foarte bine pentru Edi Iordănescu și CO. În cadrul acestei grupe, ”tricolorii” o vor înfrunta, încă o dată, în decurs de puțin timp, pe naționala din Kosovo, fosta adversară din preliminariile EURO 2024. Fotbaliștii kosovari le-au pus de fiecare dată probleme românilor, terminând la egalitate duelul de pe teren propriu, și fiind învinși de ”tricolori”, pe ”Arena Națională” grație unor goluri venite pe final de meci.

Pe lângă această națională, România va mai da piept cu Cipru, Lituania/Gibraltar, ultimele două selecționate menționate vor lupta pentru un loc în această grupă într-un baraj care va urma să se dispute în luna martie. În grupa C1 a acestei ligi, au fost repartizate următoarele naționale: Suedia, Azerbaidjan, Slovacia, Estonia. În grupa C3 a aceleiași divizii, țările care se vor duela pentru primele locuri vor fi: Luxembourg, Belgia, Irlanda de Nord și Belarus, iar în grupa C4 echipele: Armenia, Insulele Feroe, Macedonia de Nord și Letonia au fost trase la sorți.

De partea cealaltă, în liga B a Ligii Națiunilor, prima grupă le are în componență pe următoarele naționale: Cehia, Ucraina, Albania și Georgia. Grupa a doua a aceleiași divizii le va avea în prim plan pe Anglia, Finlanda, Irlanda și Grecia. Grupa a treia va fi alcătuită din Austria, Norvegia, Slovenia și Kazahstan, în timp ce ultima grupă a acestei ligi le va pune față în față pe selecționatele Țara Galilor, Islanda, Muntenegru și Turcia.

Cea mai puternică ligă a competiției interțări din Europa este formată tot din patru grupe. În prima dintre ele, Croația, Portugalia, Polonia și Scoția vor oferi meciuri spectaculoase, în timp ce cea de-a doua le va aduce laolaltă pe următoarele naționale: Italia, Belgia, Franța, Israel, fiind considerat unul dintre cele mai dificile scenarii ale acestei ediții. A treia grupă este compusă din: Olanda, Ungaria, Germania și Bosnia Herțegovina, în timp ce ultima le aduce în prim-plan pe Spania, Danemarca, Elveția, Serbia.

Programul partidelor și etapelor din cadrul ediției de anul acesta în ceea ce privește întrecerea UEFA Nations League este orientat spre finalul lui 2024. Astfel, în luna septembrie, între 5 și 7 va avea loc runda inaugurală a competiției, iar în perioada imediat următoare, 8-10 septembrie, se vor juca confruntările din etapa secundă. Luna octombrie aduce alte două runde în această competiție, prima dintre ele între 10 și 12 octombrie, iar cealaltă în perioada 13-15 octombrie. Etapele cu numărul cinci și numărul șase ale UEFA Nations League se vor juca între 14-16 noiembrie, respectiv 17-19 noiembrie 2-24.

La ultima ediție la care a luat parte, naționala de fotbal a României a terminat pe ultima poziție a grupei cu numărul trei din liga secundă a UEFA Nations League. Pe atunci, ”tricolorii” au încheiat cu un total de șapte puncte, duelându-se cu naționalele Bosnia și Herțegovina, Finlanda și Muntenegru.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.