„Capăt de linie” pentru Sorana Cîrstea, la Abu Dhabi Open, după ce i-a „furat” Dariei Kasatkina două game-uri în tot meciul

Sursă foto: Facebook - WTA

Sorana Cîrstea (26 WTA) a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului din Emiratele Arabe Unite, de la Abu Dhabi Open, după ce a reușit să pună mâna numai pe două game-uri pe parcursul întregii partide. Adversara sportivei din România a fost rusoaica Daria Kasatkina (14 WTA), catalogată drept cu șansa a șaptea pentru a cuceri titlul de la această competiție.

Scorul final al confruntării cu numărul trei în ceea ce privește duelurile directe dintre cele două jucătoare a fost de 6-2, 6-0 în favoarea oponentei româncei. În primul act al meciului din faza întrecerii de dinaintea intrării în „careul de ași”, Daria Kasatkina și Sorana Cîrstea au reușit să își mențină serviciile intacte timp de patru game-uri, iar în cel de-al cincilea, reprezentanta țării noastre a cedat pe propriul serviciu.

Break-ul izbutit de rusoaică a fost, ulterior, confirmat, iar scorul a devenit 4-2 pentru aceasta. Imediat după, Sorana Cîrstea nu s-a putut concentra suficient la serviciu, iar după ce a comis mai multe erori neforțate, adversara sa s-a distanțat la 5-2. În ultimul game de pe serviciul celei de-a 14-a jucătoare a lumii, Sorana Cîrstea nu a avut nici măcar o minge de break și a pierdut în setul inaugural cu 2-6.

În al doilea set al întâlnirii dintre cele două, lucrurile au degenerat penteu jucătoarea de tenis din România, care nu a putut să mai câștige vreun game. Astfel, după ce Daria Kasatkina și-a adjudecat game-urile de pe propria servă în puțin timp, aceasta a concretizat toate șansele de break care au apărut. Ultimul game al meciului a fost unul prelungit și extrem de disputat, în care românca a avut o minge de a reduce din handicap, dar la a cincea minge de meci, Daria Kasatkina și-a asigurat victoria și, automat, prezența în semifinalele turneului din Emiratele Arabe Unite.

Statisticile de la finalul confruntării care a durat o oră și cincisprezece minute au scos la suprafață lipsa vreunui as în CV-ul româncei și un procent de doar 26% la serviciul al doilea, aspect la care s-a făcut diferența.

Sorana Cîrstea nu a mai putut produce încă o surpriză frumoasă după ce în optimile de finală de la Abu Dhabi Open o scosese din joc pe grecoaica clasată pe a noua poziție în ierarhia WTA, Maria Sakkari, în aceeași manieră în care a fost eliminată de rusoaică, în sferturi. Daria Kasatkina va da peste brazilianca Beatriz Haddad-Maia în semifinale, cea care a trecut în două seturi de tunisianca, Ons Jabeur.

Pentru Sorana Cîrstea, performanța de anul acesta din cadrul turneului din Orientul Mijlociu a fost mult mai bună comparativ cu cea de la ediția precedentă, atunci când a ieșit încă din primul tur. În acel stagiu al întrecerii, românca nu a putut să o depășească pe ucraineanca Marta Kostyuk, după disputarea unui set decisiv.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.