Lista evenimentelor din acest weekend, în București
Articol de bucurestifm, 9 februarie 2024, 10:49
„Ivona, Principesa Burgundiei”, piesa lui Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de regizorii Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.
Detalii despre spectacol găsiți aici.
„Poor Things”/„Sărmane creaturi”, o experienţă vizuală şi emoţională excentrică semnată de regizorul grec Yorgos Lanthimos (cunoscut pentru „The Favourite” şi „The Lobster”) şi producătoarea Emma Stone, intră în cinematografele din România.
Mai multe detalii găsiți aici.
Spectacolul ”Pterodactili” de Nicky Silver, în regia lui Radu Iacoban, are primele reprezentații pe 9, 10, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, la Teatrul Excelsior, în Sala „Ion Lucian” (Strada Academiei 28).
Vineri (9 februarie) și duminică (11 februarie), ora 18:00, vor avea loc două spectacole ale operei Oedipe de George Enescu, la Opera Națională București. La prima reprezentație, în 1936, la Paris, Oedipe a fost considerată un punct de cotitură în istoria operei. Este unanim considerată a fi singura capodoperă de rezonanță internațională a artei lirice românești.
Mai multe detalii despre spectacol găsiți aici.
Luna februarie este, la Teatrul Ion Creangă, o lună plină de spectacole gândite și create pentru toate vârstele copilăriei: #TICBEBE (0-3 ani), #TICPITIC (3-6 ani), #TICJUNIOR (+6 ani).
Dintre titlurile care se vor juca pe scena Sălii Mari (Str. Piața Amzei 13), amintim „Visul unei nopți de vară“, „Aventurile lui Săgeată“, „O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin“, trei povești în care universul fantastic se întâlnește cu cel al provocărilor din actualitate.
Detalii despre program găsiți aici.
În continuare ne putem bucura de „Grădina Luminilor” cu tema Alice în Țara Minunilor , în Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București. Expoziția multimedia a debutat în data de 3 noiembrie 2023. Este organizată sub forma unui traseu cu un singur sens de mers, intrarea și ieșirea se realizează prin locuri diferite, pentru a se evita aglomerarea căilor de acces și a aleilor.