PMB: Precizări referitoare la incendiul de vegetație din Parcul Natural Văcărești

Foto: PMB/ facebook

Referitor la incendiul de vegetație din Parcul Natural Văcărești din data de 8 februarie 2024, Administrația Parcul Național Văcărești face următoarele precizări:

„Administrația Parcul Natural Văcărești, în calitate de administrator al Parcului Natural Văcărești, dorește să aducă la cunoștință publică detaliile referitoare la incendiul de vegetație care a avut loc în data de 8 februarie, precum și măsurile imediate ce au fost luate în urma acestuia.

În după-amiaza zilei de 8 februarie, ora 14.30 personalul nostru de pază a identificat un incendiu de vegetație în zona de nord-vest a parcului. În ciuda faptului că Parcul Natural Văcărești este o arie protejată cu o biodiversitate deosebită și o suprafață extinsă de 180 de hectare, instituția noastră nu deține atribuții directe în ceea ce privește intervențiile de stingere a incendiilor. În consecință, incidentul a fost imediat raportat ISU, conform procedurilor de urgență stabilite.

Înțelegem și regretăm profund impactul pe care acest incident îl are asupra biodiversității din Parcul Natural Văcărești și asigurăm publicul de angajamentul nostru ferm pentru restaurarea și protejarea acestei arii naturale protejate. De asemenea, dorim să mulțumim echipajelor de pompieri și tuturor celor implicați în eforturile de stingere a incendiului pentru dedicarea lor.

Ca măsuri imediate, instituția noastră va colabora strâns cu autoritățile locale și naționale pentru a revizui și îmbunătăți protocoalele de intervenție în caz de incendii și pentru a implementa strategii eficiente de prevenire a acestora în viitor. De asemenea, vom contribui cu toate informațiile deținute la cercetarea cauzelor care au condus la acest incident, pentru a preveni repetarea unor astfel de evenimente.

Administrația Parcul Natural Văcărești este profund dedicată protejării Parcului Natural Văcărești și a biodiversității sale. În acest moment dificil, ne reînnoim angajamentul față de conservarea acestui patrimoniu natural și vom lucra neîncetat pentru a asigura siguranța și integritatea sa.

Pentru mai multe informații și actualizări, vă invităm să urmăriți website-ul instituției și canalele sale de socializare.”, potrivit comunicatului Primăriei Municipiului București.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.