VIDEO: Roxana Ciuhulescu, promoter-ul gloriilor sportului românesc care are mari așteptări de la un eveniment ce stă să înceapă: „Sunt ușor emoționată, sper să iasă nu bine, foarte bine”

Roxana Ciuhulescu, jurnalistă care activează de peste 20 de ani în domeniul sportiv și care a lucrat în televiziune timp de 13 ani, a fost invitata ediției sportive a emisiunii de pe București FM, „În Comunitate”, de vineri, 9 februarie.

Singurul ziarist din România care a realizat un interviu cu actorul american Paul Walker, între timp decedat, a fost intervievată de gazda emisiunii, Mario Soare, în legătură cu un eveniment de calibru din sport. „Gala Sportului Românesc” se organizează miercuri, 14 februarie, la edificiul din Capitală, Ateneul Român, începând cu ora 18:00.

În cadrul acestei ceremonii, vor asista personalități marcante ale sportului din țară, de perspectivă ori deja consacrați în disciplinele lor, dar și oficiali ai statului și reprezentanți ai presei. Acest tip de eveniment se află la cea de-a doua ediție și este realizat cu sprijinul „Agenției Naționale Pentru Sport”, „Comitetul Olimpic Român”, printre alți sponsori de seamă.

Ceremonia de la „Gala Sportului Românesc” va aduce pe scena de la Ateneul Român sportivi ai țării noastre, din toate disciplinele importante, care vor fi recompensați pentru performanțele lor din cursul anului 2023. Printre cele 19 categorii de distincții care vor fi acordate în urma voturilor membrilor „Asociației Presei Sportive din România”, se numără: sportivul anului, sportiva anului, antrenorul anului, antrenoarea anului, evenimentul anului în sport, cel mai bun administrator sportiv al anului, speranța anului (masculin), speranța anului (feminin), cea mai bună echipă (masculin), cea mai bună echipă (feminin), sportivul anului în sportul paralimpic (masculin/feminin), pe lângă multe alte premii de prestigiu.

În timp ce anul trecut, ceremonia s-a intitulat „Gala Sportivul Anului” și a fost moderată de jurnalistul Mihai Morar, anul acesta, titulatura evenimentului a fost modificată în „Gala Sportului Românesc”, iar gazdele sale vor fi Andi Moisescu și Alina Alexoi.

Roxana Ciuhulescu a afirmat, în timpul emisiunii, care sunt sentimentele de dinaintea acestei gale și ce reprezintă evenimentul pentru toți cei care au cochetat și încă practică vreun sport de performanță:

Sunt puțin emoționată, sper să iasă foarte bine, nu bine, evenimentul de miercuri. O să avem practic crema sportului acolo, iar nouă ne place să spunem că adunăm familia sportului și cu atât mai important este acest moment cu cât ne apropiem de Jocurile Olimpice.

Ne dorim să fim aproape de ei, să îi premiem, să îi încurajăm, pentru că va fi un moment foarte greu. Deocamdată nu s-au încheiat calificările, mai sunt sportivi care urmează să se califice. Doamne ajută ca România să aibă cât mai mulți sportivi acolo. Sperăm să avem cât mai multe medalii, să îi primim așa cum se cuvine acasă, iar noi îi susținem cu toate resursele noastre”, a precizat fosta prezentatoare a unei emisiuni auto.

De asemenea, invitata ediției sportive „În Comunitate” a ținut să menționeze despre evenimentul de pe 14 februarie cum au decurs pregătirile și care sunt punctele cele mai importante de atins:

Tragem cu dinții, pentru că mai avem puține zile până atunci. Emoțiile sunt mari, au fost foarte multe aspecte de lămurit, 700 de invitați. Avem și un dress code impus (n.r. black tie), pentru că Ateneul Român este o locație. O să fie o seară foarte elegantă, evenimentul va fi transmis de TVR. Doamna Lipă (n.r. Elisabeta Lipă) și-a dorit foarte mult să facem acest eveniment, întocmai pentru a încuraja sportivii.

Este un moment unic în care putem să adunăm sportivii înainte de Jocurile Olimpice. La ora 17:00 deschidem porțile și începem primirea invitaților, evenimentul va începe la ora 18:00, o să începem să invităm oaspeții în sală cu 10 minute înainte. Oricât de mult ne-am străduit să facem această gală anul trecut, a fost imposibil, pentru că multe rezultate s-au încheiat cu puțin timp înainte de Crăciun și atunci, de sărbători nu aveai cum să mai organizezi”, a completat jurnalista sportivă.

De trei ani de zile, Roxana Ciuhulescu lucrează în cadrul „Agenției Naționale Pentru Sport”, în compartimentul „Serviciilor de Comunicare și Relații Publice”. Anul trecut, pe data de 1 decembrie, a avut loc prima ediție a podcastului pe care jurnalista sportivă îl moderează, în care se concentrează pe scoaterea în evidență a vieții personale a imaginilor iconice ale sportului românesc, pe lângă meritele deosebite obținute în timpul carierei.

Sursă foto: București FM

În edițiile deja filmate ale acestui podcast, invitata emisiunii „În Comunitate” i-a avut față în față, la microfon, pe nimeni alții decât Elisabeta Lipă, Diana Bulimar, Andreea Răducan, Mihai Covaliu, Mihai Leu, Camelia Potec, Cătălin Chirilă. Despre această inițiativă, Roxana Ciuhulescu s-a arătat profund impresionată și a oferit câteva nuanțe:

„Un podcast la care în fiecare săptămână am avut un sportiv emblematic în studio-ul TVR, pentru că este făcut în parteneriat cu Televiziunea Română. Ideea acestui podcast a pornit din partea lui Gabriel Toncean, care este vicepreședintele Agenției Naționale Pentru Sport, care este foarte creativ și și-a dorit content mult pe partea de video.

Eu mai făcusem, i-am explicat că venise mănușă acest proiect, pentru că am experiență în televiziune și am făcut în vremea pandemiei câteva workshop-uri în cadrul Muzeului Sportului. M-am bucurat și am îmbrățișat acest proiect, am avut încredere și am pornit acest podcast și mi-a plăcut că sunt aproape de familia sportului”, a spus moderatoarea podcast-ului „Drumul către medalii”.

În plus, aceeași invitată a argumentat care este motivul pentru care este atrasă atât de mult de această inițiativă și a menționat obiectivul principal al demersului:

Dezbat chestiuni din viața personală a sportivilor, mi s-a întâmplat de fiecare dată să plâng în studio, pentru că abordăm subiecte extrem de sensibile. Cătălin Chirilă mi-a povestit că s-a apucat de sport ca să nu moară de foame. Am simțit că mă îngenunchează. Asta îmi place cel mai mult la podcast. Nu a fost singurul, Elisabeta Lipă și Lăcrămioara Perijoc m-au emoționat și ele. Prin poveștile lor, reușesc să îmi imaginez diferite scenarii”, au fost cuvintele Roxanei Ciuhulescu.

Atunci când a fost întrebată de preferințele personale în privința următorilor invitați și scrierii listei de personalități sportive din România cu care să realizeze o ediție a acestui podcast, omul de comunicare al „Agenției Naționale Pentru Sport” a fost foarte clar în răspunsul său. Aceasta a surprins și prin alegeri de potențiali oaspeți ai emisiunii sale de prin alte domenii de activitate.

Mi-aș dori și trag tare cu dinții să o aduc pe Nadia Comâneci, pe Ion Țiriac, pe Gheorghe Hagi, pe Gheorghe Popescu și multe alte legende ale sportului românesc. Pentru că au povești fabuloase, cu Ion Țiriac, spre exemplul, am filmat de multe ori și cred că sunt singurul jurnalist care a intrat în garajul lui de aeronave. Însă, îmi doresc personaje și precum Florin Piersic, dar și oameni care sunt în spatele acestor personalități.

De exemplu, o să îl am alături de mine pe președintele Agenției Naționale Antidopping, ca să ne dea informații despre ce s-a introdus mai nou. Pe Laura Badea, Victor Hănescu îi aștept pe viitor”, a subliniat Roxana Ciuhulescu.

Spre finalul emisiunii „În Comunitate”, privirile au fost ațintite asupra noilor preocupări ale invitatei, care este pasionată, nu de foarte multă vreme, de un sport nu atât de bine cunoscut la noi în țară. Jurnalista sportivă este o mare iubitoare de catchball, sportul asemănător cu voleiul și este implicată cât se poate de profesionist în această disciplină:

Dacă întrebi 10 oameni pe stradă despre catchball, nouă dintre ei nu vor ști ce înseamnă. Sunt tot felul de sporturi care au apărut acum. Interesant este că și catchball-ul, dar și voleiul au fost inventate în același an și au o istorie de 130 de ani.

Catchball-ul a fost inventat de o femeie, în timp ce voleiul a fost inventat de un bărbat. Diferența dintre cele două este că la catchball, după cum îi spune numele, poți prinde mingea. Mingea nu trebuie să sară ca la volei, pentru că atunci se anulează punctul. Pentru mine, o fostă handbalistă, este foarte ușor să o arunc cu o singură mână, nu cu două. M-am apucat de catchball în 2019, la ideea antrenoarei noastre, Laura Ionescu. Mi-a explicat, iar la vremea respectivă erau doar patru-cinci echipe, acum sunt peste 20 de echipe.

Este într-o continuă dezvoltare, în doi ani și jumătate vom avea și o federație, pentru că sportul a fost recunoscut și în vară și este mult mai ușor decât voleiul. Se poate juca inclusiv la o vârstă înaintată”, a concluzionat sportiva.

Sursă foto: Facebook -Roxana Ciuhulescu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.