Simona Halep, declarații de ultimă oră la ieșirea de la TAS: „Am încredere că adevărul va ieși la suprafață”. Când se va afla răspunsul comisiei

Sursă colaj foto: Facebook - Adrian Vrauko

Simona Halep a ieșit cu puțin timp în urmă din interiorul sălii de judecată a cazului în care este implicată pentru dopaj și a oferit declarații jurnaliștilor care au întâmpinat-o. Jucătoarea din România a fost cu zâmbetul cu buze și a răspuns, de această dată, întrebărilor adresate de ziariști.

Cu puțin timp în urmă, Simona Halep a ieșit de la audierile din ultima zi de la instituția juridică din Elveția și a subliniat, în fața presei, care sunt trăirile ei din acest moment și a anunțat ce a obținut de la proces:

Nu pot să vă spun nimic de la audieri, dar vă pot spune că această audiere mi-a dat șansa să îmi prezint apărarea, încrederea mea este intactă, se va demonstra că nu am avut niciodată intenția de a mă dopa. Am încredere că adevărul va ieși la suprafață.

De abia aștept să revin pe teren și de abia aștept să încerc să fac tot ce pot acolo. O să vorbim când o să am posibilitatea. Vă mulțumesc că ați stat aici atâtea zile, în frig și ploaie. Vom vorbi. Nu știu când va veni verdictul”, a spus sportiva din țara noastră, conform surselor Eurosport.

Simona Halep se află astăzi, 9 februarie, în ultima zi de audieri a cazului în care este implicată pentru testarea pozitivă cu substanța Roxadustat, la probele anti-dopping. Jucătoarea româncă se află la Lausanne, alături de cei doi avocați ai săi, Howard Jacobs și Bogdan Stoica, dar și de fratele ei, Nicolae.

Dubla câștigătoare de Grand-Slam a mers încă de marți în orașul elvețian pentru a își prezenta propria perspectivă în această speță, urmărind să își poată înjumătăți pedeapsa primită. În prima zi de audieri, experți și avocați au luat parte la discuții, exprimându-se diferite opinii, iar din partea Simonei Halep nu au sosit prea multe vorbe, în afara acestora: „Nu pot să vă spun nimic”, rostite în fața jurnaliștilor aflați în fața TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv).

În cea de-a doua zi a procesului care se judecă, fostul antrenor al sportivei românce, Patrick Mouratoglou, alături de restul staff-ului, s-au prezentat în fața instanței de judecată. Aceștia au recunoscut că i-au administrat Simonei Halep un anumit tip de colagen înainte de desfășurarea unei competiții, care, din păcate pentru româncă, conținea substanța interzisă. Totuși, francezul și echipa sa au transmis că nu au conștientizat pericolul la care o expun pe reprezentanta României în ultimele acte ale turneelor de Grand-Slam din ultimul deceniu.

Simona Halep așteaptă acum decizia finală a instanței de judecată, care ar trebui să fie pusă pe masă în maximum o lună de zile. În situații similare, cu jucătoare ori jucători acuzați de dopaj, TAS a eliberat hotărârea permanentă în circa 3-4 săptămâni. Românca va fi judecată, în cele din urmă, de o comisie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care va furniza atât decizia, cât și motivația, cu argumentele complete pentru care verdictul va fi pronunțat. În același timp, în timpul declarației oferite, tenismena româncă a anunțat că momentul livrării hotărârii rămâne în aer: „Nu știe nimeni când va veni verdictul”.

Simonei Halep i-a ieșit pozitiv testul de anti-dopping cu substanța Roxadustat la data de 21 octombrie 2022. Ultima partida desfășurată de jucătoarea din România a avut loc în luna august a aceluiași an, în primul tur de la US Open, atunci când a fost învinsă de Daria Snigur, din Ucraina.

Oficialii de la TAS au eliberat un comunicat pentru a clarifica situația privind judecarea cazului care o vizează pe Simona Halep. Reprezentanții acestei organizații juridice au subliniat cât de repede va fi publicat verdictul final:

Audierea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) în cadrul procedurilor de arbitraj CAS 2023/A/10025 Simona Halep v. International Tennis Integrity Agency (ITIA) şi TAS 2023/A/10227 International Tennis Integrity Agency (ITIA) c. Simona Halep s-a încheiat astăzi la ora 15:30 cu pledoariile finale ale părţilor, aşa cum era prevăzut.

Părţile au fost informate că, în prezent, Comisia TAS însărcinată cu acest caz va delibera şi întocmi hotărârea arbitrală care să conţină decizia şi motivarea acesteia. Nu a fost anunţată o dată anume în ceea ce priveşte notificarea deciziei finale”, s-a arătat în acest comunicat, conform Eurosport.
De asemenea, în acest context s-a făcut înțeles și unul dintre cei doi avocați ai Simonei Halep, Howard Jacobs, care a marcat ceea ce și tenismena din România a declarat, în fază inițială:
Nu am nimic de adăugat. Ați vorbit cu Simona. Am avut o audiere lungă și vom aștepta rezultatul. Nu putem spune nimic altceva. Argumentele noastre au fost auzite. Va trebui să așteptăm decizia finală. Trebuie să aștept, nu pot să spun nimic altceva. Nu știu cât va trebui să așteptăm verdictul final”, a spus americanul, potrivit aceleiași surse.

Știre în curs de actualizare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.