Bugetul Capitalei se ridică la 6,5 miliarde de lei

foto: Adriana Baciu

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan anunță un proiect de buget în valoare totală de 6,5 miliarde de lei.

Din acești bani, între 1 și 1,1 miliarde de lei ar urma să fie alocați pentru fiecare dintre subvențiile la termice și, respectiv, transport public.
Pentru investiții, edilul șef propune aplicarea unei sume totale de circa 1 miliard de lei.
Pentru plata datoriei Companiei Municipale Termoenergetica (CMTEB) către ELCEN, în valoare de 750 de milioane de lei, conform ministrului Energiei, Sebastian Burduja, nu au fost alocați, însă, bani, în proiectul de buget.
Nicușor Dan anunță, însă, un mare audit al situației economico-financiare a serviciului public de termoficare, din 2019, când gestiunea acestuia a fost preluată de către CMTEB, până în prezent, deoarece ELCEN ar fi făcut profit pe seama bugetului Municipalității, a răspuns primarul general al Capitalei la întrebările București FM.
”Începem reabilitarea celor 50 de kilometri linie de tramvai, avem bani puşi în buget pentru asta. Bineînţeles că aşteptăm deschiderea Programului Operaţional Regional pentru ca mare parte din bani să-i ducem de acolo şi din împrumuturile pe care putem să le luăm numai după ce accesăm banii europeni”, a mai  afirmat primarul Nicușor Dan.
Foto: Mircea Apostolescu
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat, cu ocazia vizitei în Statele Unite ale Americii, o scrisoare de intenţie cu Lockheed Martin, acesta fiind un prim pas pentru dezvoltarea tehnologiei de producţie a bateriilor GridStar Flow (baterie de flux redox) în România.

El a reamintit că încă din perioada fostului său mandat de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării a colaborat cu Lockheed Martin, compania americană începând atunci un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj Napoca pentru dezvoltarea soluţiilor bazate pe inteligenţă artificială.

”Este al doilea centru de cercetare-dezvoltare al Lockheed Martin din întreaga lume, după laboratorul din Australia”, a scris Sebastian Burduja pe Facebook.

Foto: Mircea Apostolescu
Sursa: Mircea Apostolescu 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.