După 12 ani, Rapid bate în Gruia CFR-ul antrenat de Adrian Mutu și clubul bucureștean devine „cea mai de temut” echipă din campionat pentru FCSB

Rapid București a câștigat meciul programat să se dispute în etapa cu numărul 25 din Superligă împotriva ocupantei locului secund din campionat, CFR Cluj. Fosta echipă a lui Adrian Mutu, actualmente antrenor al ardelenilor, i-a administrat formației din Gruia prima înfrângere de pe teren propriu în actuala stagiune.

Scorul final al partidei din Ardeal a fost 1-0 pentru fotbaliștii antrenați de Cristiano Bergodi, mulțumită golului marcat de un fost jucător al clujenilor, Damjan Djokovic, în startul duelului. Cu acest rezultat pozitiv, Rapid București a atins borna de patru victorii din tot atâtea meciuri de la intrarea în noul an calendaristic.

Confruntarea de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” nu a fost deloc una atât de spectaculoasă precum ambele galerii se așteptau, dar și precum un astfel de derby, între echipele de pe podium ale întrecerii interne, ar fi recomandat, în mod normal. În primul unsprezece al „giuleștenilor”, s-a regăsit, printre alții, Ermal Krasniqi, fostul component al lotului celor de la CFR Cluj, care a fost transferat de conducerea clubului din Capitală, în această iarnă, în schimbul sumei de 1 milion de euro.

Duelul dintre cele două trupe a debutat mult mai bine pentru gruparea oaspete, care a presat poarta apărată de Răzvan Sava. Prima fază periculoasă s-a ivit la centrarea venită din partea dreaptă de la Christopher Braun, care l-a găsit pe golgheterul Rapidului liber în careu. Albion Rrahmani a câștigat duelul direct cu adversarul său, dar a finalizat pretențios și fără mare impact asupra buturilor clujene.

La cinci minute mai târziu, după ce jocul a fost pentru puțin timp întrerupt din cauza demonstrației pirotehnice afișate de galeria rapidiștilor, a venit și deschiderea de scor, dar, totodată, marcarea unicului gol al partidei. Centrarea unuia dintre cei mai în formă jucători ai „alb-vișiniilor”, Borisav Burmaz, a fost respinsă slab de apărarea ardelenilor, chiar în piciorul lui Damjan Djokovic. Mijlocașul central transferat de rapidiști de la rivala FCSB a șutat, iar execuția sa a intrat în poartă grație unei devieri din partea lui Matei Ilie. Răzvan Sava a fost prins pe picior greșit, iar acesta nu a mai putut face nimic pentru a se opune. Tabela din Gruia arăta 0-1.

În minutul 11 al jocului, după un duel aerian câștigat în fața lui Daniel Bîrligea, Cristi Săpunaru s-a resimțit în zona capului, iar acesta nu a mai putut continua partida. Căpitanul oaspeților a fost înlocuit cu Iulian Cristea de tehnicianul italian Cristiano Bergodi, din cauza aparițiilor unor amețeli puternice.

CFR Cluj a ratat o ocazie colosală în minutul 20 al meciului, atunci când Vasile Mogoș a fost găsit ideal de Panagiotis Tachtsidis cu o centrare servită la colțul lung. Balonul trimis de fotbalistul grec l-a depășit pe Andrei Borza, dar fundașul dreapta al ardelenilor nu a putut conchide faza cu gol, deoarece Marian Aioani a ieșit și a închis unghiul de șutare al oponentului său.

Rapid București s-a întors în atac și a fost primejdioasă prin intermediul execuției de la distanță a lui Alexandru Albu. Interul „giuleștenilor” a preluat o minge venită după o aruncare de la margine și s-a hotărât să șuteze, dar balonul a căzut pe plasa porții adverse.

Cu 10 minute înainte de finalul primei părți, gazdele au fost aproape de a egala situația la general. Philip Otele a alergat spre poarta adversă, a driblat doi-trei adversari, dar tentativa sa de a marca de la 20 de metri a fost deviată de un fundaș al rapidiștilor, iar mingea s-a scurs pe lângă buturile apărate de Marian Aioani.

În actul secund, fotbaliștii antrenați de Adrian Mutu au ratat o nouă oportunitate, la incursiunea lui Karlo Muhar în careul advers. Acesta a pasat în fața porții spre Ciprian Deac, dar Paul Iacob a fost pe fază și a respins decisiv. Ulterior, șutul lui Daniel Bîrligea  a ajuns doar în plasa laterală.

Tot oaspeții au trecut cel mai serios pe lângă marcarea unui nou gol, atunci când după o serie de driblinguri reușite în marginea careului, Albion Rrahmani i-a pasat compatriotului său. De acolo, Ermal Krasniqi a șutat puternic și bine plasat, punându-l la mare încercare pe portarul advers, care a respins în bară.

Albion Rrahmani, la rândul său, a fost pus într-o situație clară de a marca, la câteva acțiuni distanță. Din trei pase, rapidiștii au ieșit pe contraatac, iar atacantul kosovar a fost lăsat singur cu portarul după o pasă a sârbului Borisav Burmaz. Vârful „giuleștenilor” nu a putut, însă, să majoreze deficitul, după ce a fost blocat ideal de Răzvan Sava.

Ultima șansă de a reveni în meci și de a obține măcar un punct la capătul acestui duel pentru cei de la CFR Cluj a apărut chiar la momentul intrării în prelungirile partidei. Karlo Muhar a tras pe jos, tare, la colțul scurt, dar nu a prins spațiul porții.

În aceste condiții, Rapid București a terminat învingătoare acest meci și a plecat spre Capitală cu toate cele trei puncte. „Alb-vișinii” se apropie, astfel, la șase puncte de ocupanta primei poziții din Superligă, FCSB, care are un meci în minus. În următoarea rundă, formația din Giulești joacă acasă, cu FC Hermannstadt.

De partea cealaltă, clujenii au căzut pe poziția a treia din ierarhia internă, aflându-se la primul eșec cu Adrian Mutu, fostul tehnician al rapidiștilor, pe bancă, de la venirea sa. Următorul duel al CFR-ului va fi cu FCU Craiova 1948, în deplasare, în etapa a 26-a.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.