Victorie confortabilă pentru liderul din Superligă. FCSB, revanșă în campionat, după punctele pierdute cu Farul lui Hagi

FCSB a câștigat meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, disputat tot pe teren propriu, cu scorul de 1-0, după golul marcat de Alexandru Băluță, în primul act al confruntării.

Formația antrenată de Elias Charalambous a început duelul cu covăsnenii cu o shimbare importantă în primul unsprezece, prin introducerea lui Florinel Coman în linia ofensivă, comparativ cu cea mai recentă partidă jucată în campionat.

Prima mare șansă de a înscrie pentru vicecampioana României a apărut în minutul al doilea al înfruntării, atunci când Florinel Coman a rămas singur cu Roland Niczuly. „Șeptarul” gazdelor a finalizat slab, cu un șut trimis pe lângă poartă.

Replica oaspeților a apărut la 10 minute distanță, atunci când Adnan Aganovic a fost pus în situație iminentă de gol. Mijlocașul croat a finalizat cu o execuție superbă, de la marginea careului, dar goalkeeper-ul celor de la FCSB a intervenit prompt și s-a opus golului.

Faza singurului gol al meciului a pornit de la fundașul stânga al FCSB-ului, Risto Radunovic, care a pasat lui Darius Olaru, în profunzime. Căpitanul „roș-albaștrilor” a scos la marginea careului pentru Baba Alhassan, transferat în această iarnă de la FC Hermannstadt. Mijlocașul care a evoluat înainte de a doua parte a sezonului pentru echipa din Sibiu a trimis spre Alexandru Băluță.

Fostul jucător al celor de la Universitatea Craiova a preluat, a driblat doi adversari și a finalizat cu un șut la colțul lung, învingând portarul oponenților. După marcarea golului care a deblocat tabela de marcaj, fotbaliștii clubului patronat de Gigi Becali au sărbătorit în stilul lor specific, printr-o horă formată la mijlocul terenului.

În minutul 20 al confruntării, Ștefan Târnovanu a avut din nou un reflex formidabil, la șutul expediat de fostul fotbalist al celor de la Dinamo București, Cosmin Matei. Mijlocașul care joacă în prezent pentru Sepsi Sfântu Gheorghe a șutat puternic spre poarta adversă, dar nu a putut marca.

Cinci minute mai târziu, David Miculescu a fost lăsat singur în duel cu portarul advers, dar finalizarea acestuia nu a fost una strălucită. Dintr-un șut trimis după ce a alunecat, fostul jucător al UTEI a ratat șansa desprinderii pentru gruparea sa.

În repriza secundă a meciului disputat pe „Arena Națională”, gazdele nu s-au mai apropiat periculos de poarta adversă, în schimb oaspeții au pus în mai multe rânduri probleme grupării din Capitală.

Cu un sfert de oră înainte de fluierul de final al întâlnirii, Pavol Safranko a primit liber în careu, iar din întoarcere a trimis peste poarta liderului din Superligă. Intrat pe parcursul jocului, Luis Phelipe a primit o pasă în spațiu liber de la Ovidiu Popescu, dar nu a putut învinge portarul advers. Din mingea respinsă de Roland Niczuly, Baba Alhassan a șutat peste bara transversală.

Datorită acestui succes înregistrat pe teren propriu, la limită, FCSB rămâne lider în ierarhia internă, cu un total de 54 de puncte, la nouă puncte distanță de ocupanta locului secund, Rapid București. În etapa următoare, „roș-albaștrii” vor merge la Cluj, pentru duelul cu Universitatea.

De partea cealaltă, Sepsi Sfântu Gheorghe rămâne în afara locurilor de play-off, la un punct în spatele trupei antrenate de Marius Măldărășanu. Următoarea rundă îi va aduce pe covăsneni pe teren propriu, pentru a înfrunta campioana en-titre, Farul Constanța.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.