VIDEO: Generația Z și pasiunea pentru mașini

Visul fiecărui tânăr, atunci când împlinește vârsta majoratului, este să ia permisul, să își cumpere o mașină și să se plimbe peste tot. Bucureștiul este pe locul 8 în lume când vine vorba de orașe aglomerate, așa că suntem tot timpul înconjurați de mașini de diferite culori și modele, majoritatea vechi.

În emisiunea Generația Z am discutat cu Luci Popa, jurnalist auto. E una dintre cele mai cunoscute persoane din România care testează mașini și care dă un verdict obiectiv.

Am descoperit de unde a pornit pasiunea lui pentru mașini, dar și despre ce înseamnă să trăiești o viață în care ești înconjurat de cele mai frumoase și scumpe modele construite până acum.

Absolvent al Facultății de Drept, viața avea alt plan pentru jurnalistul auto, dar șansa a fost să primească o propunere de a scrie articole la un site auto, în 2016.

Pasiunea lui nu atunci a început, Luci ne-a uimit cu vârsta fragedă pe care ne-a spus-o: „nu cred că aveam cinci ani.”

Părinții lui dețineau o mașină, însă apariția uneia asemănătoare la unul dintre vecini i-a stârnit interesul: „Pasiunea cea mare a venit odată cu a doua mașină, a vecinului. Era aceeași culoare, dar era altă versiune, avea echipări. Pierdeam zilele uitându-mă la amândouă și mă întrebam de ce a noastră nu are chestiile pe care a lui le avea.”

Sursa foto: eugen vrabie

„De-a lungul anilor, am cumpărat 2.400 de reviste de mașini.”

Luci Popa ne-a mărturisit că una dintre activitățile care i-a menținut iubirea pentru mașini a fost să cumpere, chiar și din alocație, reviste cu specific auto. De-a lungul anilor a adunat 2.400 de astfel de exemplare.

Întrebat unde le ține pe toate, Luci ne-a spus: „Le am pe toate acasă, la Craiova. Faza amuzantă este că noi ne-am tot mutat, dar la un moment dat nu mai aveam loc de toate revistele în casă și le-am mutat la bunici. Bunicii care stăteau aproape, pe aceeași stradă, la două blocuri distanță. Dar gândește-te că a trebuit să le mut pe toate de acasă la bunici și apoi la casă. S-a lăsat portbagajul mașinii.”

„Mașina mea preferată este DeLorean, din filmul Back to the Future

Noi, cei din Generația Z, suntem oameni extrem de curioși, așa că am vrut să știm care e mașina preferată a unui specialist care a condus mii de mașini până acum. Nu mică ne-a fost mirarea atunci când am aflat că mașina preferată a lui Luci este DeLorean, celebra mașină din filmul Back to the Future, pe care a avut ocazia să o conducă.

„Factorul principal în ceea ce privește numărul mare de accidente din România este educația rutieră.”

Am vrut să știm de la Luci care e problema în ceea ce privește numărul mare de accidente cu și fără victime, pentru că România e pe primele locuri în Uniunea Europeană la acest aspect, iar invitatul nostru este de părere că „lumea acuză drumurile. Dar factorul principal este educația rutieră. Dacă toți românii s-ar transpune în Germania și toți nemții ar veni în România, ei ar avea educația lor rutieră și noi am avea educația noastră rutieră, dar drumurile lor, toți românii pe autostrăzi, fără limită de viteză…ar fi Vestul Sălbatic la propriu. Noi mai avem de lucrat.”

Dacă ești curios să afli mai multe, intră pe canalul de YouTube București FM. Ne găsești pe Instagram și Facebook pentru momente din afara emisiunii, iar pe TikTok te așteptăm pentru sesiunea noastră pe Speed Questions.

Pe noi ne poți auzi vineri, de la ora 21:00, pe București FM, în Generația Z.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.