Nereguli găsite de Protecţia Consumatorilor la mai multe săli de fitness World Class din Bucureşti! ANPC propune închiderea acestora

imagine reprezentativa/ pixabay

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au propus închiderea temporară pentru o perioadă de 6 până la 12 luni în cazul a trei locaţii ale World Class România SRL din Capitală, din cauza neregulilor constatate în urma controalelor efectuate miercuri la 19 puncte de lucru ale operatorului, informează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Punctele de lucru propuse pentru închidere sunt situate în Calea 13 Septembrie nr. 90, sector 5, Str. Barbu Văcărescu nr. 164A, sector 2, şi Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 33A, sector 3.

Tot în urma controlului desfăşurat miercuri, comisarii au mai propus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru şapte locaţii, fiind aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 116.500 lei, un avertisment şi au fost oprite temporar de la comercializare suplimente alimentare şi produse textile neconforme, în valoare de aproximativ 6.000 de lei.

Principalele abateri constatate de echipele de control ale Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au fost: utilizarea unor aparate de fitness fără avertismente traduse în limba română şi mod de utilizare, folosirea acestora fiind recomandată prin imagini cu grupe de muşchi; comercializarea unor suplimente alimentare cu deficienţe de etichetare; folosirea unei saune saline fără buton de panică; utilizarea unor scări instabile de acces în piscină.

Totodată, au fost găsite condiţii igienico-sanitare deficitare în unele locaţii, respectiv pereţi şi tavan cu exfolieri de vopsea, sistemul de ventilaţie al aerului în incintă cu acumulări de praf, prezenţa mucegaiului la îmbinarea dintre perete şi paviment în cabinele de duş, existenţa unor capete de duş care prezentau acumulări mari de calcar, existenţa, pe terase, a unor pereţi neigienizaţi şi care prezentau infiltraţii, cabluri şi profilează metalice expuse, precum şi canapele ce prezentau rupturi ale materialului.

Nu în ultimul rând, au mai fost depistate nereguli care vizau utilizarea unor echipamente de fitness cu grad avansat de uzură, existenţa unor zone cu risc de accidentare (margini cu muchii ascuţite), comercializarea unor produse textile fără elemente de informare traduse în limba romană şi lipsa informaţiilor privind modul de utilizare al uscătoarelor de păr.

ANPC precizează că verificările continuă, iar rezultatele vor fi anunţate după finalizarea acestora.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.