Simona Halep nu stă pe gânduri și acționează în instanță contra companiei nord-americane, care a fabricat suplimentul ilegal

Sursa foto: Simona Halep/facebook

Simona Halep a decis să apeleze în instanță și a dat în judecată compania nord-americană, mai exact, din Canada, care a fabricat medicamentul ce conține substanța interzisă, Roxadustat. Quantum Nutrition, firma de medicamente din Canada, este cea responsabilă cu furnizarea suplimentului nutritiv contaminat cu substanța ilegală.

Sportiva româncă a hotărât, în perioada de așteptare a răspunsului final din partea comisiei juridice a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, să se judece cu producătorii brand-ului canadian. Dubla câștigătoare cere suma de 10 milioane de dolari din partea celor de la Quantum Nutrition în schimbul suspendării primite, pe baza contaminării cu Roxadustat, în anul 2022.

Compania de medicamente care este trimisă în judecată de Simona Halep funcționează sub titulatura de „Schinoussa Superfoods”, iar acest brand este acuzat de jucătoarea de tenis din țara noastră și de provocarea unor daune punitive. Procesul va fi soluționat de judecătorii unui tribunal din SUA, de la New York, Manhattan.

Substanța interzisă Roxadustat este trecută pe lista de substanțe necorespunzătoare sportivilor de performanță, deoarece este un stimul ideal pentru reziliența consumatorilor săi. În luna octombrie a anului 2023, deținătorul majorității acțiunilor companiei din Canada și, totodată, fondatorul acesteia, a declarat pentru ziarul național „The Globe and Mail” că Simona Halep „nu are dreptate și că se folosește de Quantum Nutrition pentru a își spăla nevinovăția”.

În legătură cu acest context, membrii comisiei de la TAS au ajuns la concluzia că nivelul de concentrație al substanței interizise a fost suficient pentru a identifica ilegalitatea comisă de sportiva româncă, după cum atestă și testele de urină. Acest detaliu a fost precizat în comparație cu mărturisirile Simonei Halep, prin care românca admitea că nu a fost conștientă de proprietățile medicamentului la momentul administrării sale. Judecătorii au fost de acord cu jucătoarea de tenis din țară, dar nu a fost îndeajuns pentru a își modifica percepția.

Simona Halep a fost judecată zilele trecute la TAS, la Lausanne, în cazul de dopaj în care este implicată, iar în prezent, așteaptă să vadă dacă pedeapsa sa va fi diminuată ori aceasta se va menține la durata de patru ani de zile. Cele mai mari șanse, în cazul păstrării deciziei inițiale, sunt ca românca să se retragă din activitatea de sportivă de performanță.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.