Soluții pentru un somn odihnitor!

Foto: wikipedia.org

Lipsa unui somn de calitate ne poate afecta sănătatea. Persoanele care se confruntă cu probleme legate de somn pot încerca anumite băuturi.

Există produse care pot contribui la un somn odihnitor precum:

  • Sucul de cireşe – Aceste fructe conţin melatonină. Potrivit unui studiu, consumul unui pahar de suc de cireşe de două ori pe zi creşte durata somnului cu 84 de minute, comparativ cu administrarea unui placebo. Sucul de cireşe sporeşte prezenţa triptofanului, un aminoacid care lucrează împreună cu melatonina pentru a influenţa somnul.
  • Ceaiul de muşeţel – Conform unui studiu, muşeţelul reduce simptomele anxietăţii generalizate şi îmbunătăţeşte calitatea somnului.
  • Laptele de migdale – Nivelul de serotonină din creierul uman depinde în mare măsură de aminoacidul triptofan, care se găseşte în laptele de migdale şi de vacă. În plus, laptele de migdale este o sursă de magneziu şi melatonină, substanţe care îmbunătăţesc somnul.
  • Ceai verde decofeinizat – S-a demonstrat că L-teanina din acest ceai reduce stresul şi anxietatea prin atenuarea tulburărilor legate de somn.
  • Lapte – Calciul din această băutură joacă un rol important în producţia de melatonină. În plus, un pahar de lapte conţine potasiu şi magneziu, care pot ajuta la ameliorarea crampelor musculare. Laptele combinat cu praf de turmeric, ghimbir şi miere asigură un somn liniştit
  • Ceai Ashwagandha – Cercetări recente arată că planta ashwagandha poate ajuta persoanele cu tulburări uşoare de somn şi cele care suferă de insomnie.
  • Chefir – Este considerată o sursă naturală de triptofan şi este bogat în probiotice. Se ştie că un microbiom intestinal divers este asociat cu o eficienţă îmbunătăţită a somnului şi cu o durată generală crescută a odihnei.

Și plantele de interior pot contribui la un somn odihnitor.

  • Aloe Vera – Planta eliberează oxigen pe timpul nopţii, iar acest lucru poate ajuta la reducerea anxietăţii şi a stresului, precum şi la îmbunătăţirea somnului. Frunzele acestei plante conţin un gel bogat în substanţe utile – vitamine, minerale, aminoacizi valoroşi, proteine ​​şi multe altele, proprietăţi datorită cărora aloe vera este considerată „planta miracol”.
  • Palmierul Areca – Genul Areca include aproximativ 55 de specii care sunt distribuite în Asia tropicală, pe insulele Arhipelagului Malay, în Noua Guinee şi Australia. Planta purifică aerul şi elimină toxinele şi dioxidul de carbon.
  • Ficus Benjamin – este preferat în principal pentru coroana sa frumoasă şi densă, asemănătoare unui copac. Distruge germenii şi elimină peste 70% din substanţele nocive din aer.
  • Sansevieria – Această plantă veşnic verde din familia sparanghelului este benefică pentru sistemul respirator şi imunitar. Reduce durerile de cap şi reglează tensiunea arterială.
  • Feriga Boston – Planta este bogată în uleiuri esenţiale, flavonoide şi alte substanţe benefice. Reglează sistemul nervos şi ne ajută să facem faţă stresului şi insomniei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.