„Speranța moare ultima”, ar spune dinamoviștii. „Câinii roșii” deblochează defensiva de redută a Oțelului și trec peste Botoșani

Dinamo București a învins, pe teren propriu, pe Oțelul Galați, scor 3-1, în meciul care a contat pentru etapa cu numărul 26 din Superligă. Grație acestui succes, fotbaliștii antrenați de Zeljko Kopic au depășit pe FC Botoșani în clasament și și-au pierdut titulatura de „lanterna roșie” a clasamentului din întrecerea internă.

După victoria din etapa trecută, obținută pe terenul campioanei en-titre, Farul Constanța, moralul „alb-roșilor” a fost unul ridicat, iar acest lucru a fost vizibil încă din startul partidei contra moldovenilor pregătiți de Dorinel Munteanu. Debutul de meci a fost unul ideal pentru dinamoviști, care au deschis scorul prin Dennis Politic, cel mai în formă jucător al trupei bucureștene.

Primul gol al dinamoviștilor a venit după o combinație superbă reușită în partea dreaptă, rezolvată printr-o serie de călcâiuri. Acțiunea a fost finalizată cu o pasă a lui Hakim Abadallah către Dennis Politic, care a șutat, din prima, puternic, și l-a învins pe portarul advers.

Ulterior, după lungi verificări din partea arbitrilor aflați în cabina VAR, gălățenii au primit un penalty, pe care Alexandru Pop l-a transformat fără emoții. 1-1.

La 17 minute distanță, replica dinamoviștilor a venit mult mai serios decât fusese instaurată până atunci, deoarece Eddy Gnahore, după o nouă pasă de gol semnată de Hakim Abdallah, a punctat la colțul scurt. Bunul prieten al lui Paul Labile Pogba a reușit să își aducă formația în avantaj cu o execuție bine plasată, care nu i-a oferit nicio șansă lui Relu Stoian.

Până la finalul primei reprize, singura șansă pe care gruparea oaspete a avut-o a venit la capătul primei reprize, atunci când Ștefan Bodișteanu a ratat întâlnirea cu mingea după pasa trimisă de Angelo Gomes da Silva. În partea secundă a duelului de pe stadionul „Arcul de Triumf”, Eddy Gnahore a fost la un pas de a reuși dubla în acest meci, dar torpila lansată de acesta a fost respinsă în față de portarul echipei antrenate de Dorinel Munteanu.

În minutul 72 al confruntării, atacantul din Madagascar al „câinilor roșii” a fost foarte aproape de a mări avantajul clubului său, dar acesta a dat pe lângă balon dintr-o poziție ideală.

Cu 10 minute înainte de fluierul final al înfruntării, Eddy Gnahore a obținut o lovitură de la unsprezece metri, iar cel desemnat să execute a fost Hakim Abdallah. Vârful dinamovișitilor a făcut 3-1 pentru trupa sa, cu un șut trimis în partea de jos din colțul dreapta al buturilor gălățene.

Dinamo București a terminat învingătoare duelul din Capitală și a urcat pe penultimul loc din ierarhia internă, la două puncte peste ultima clasată, FC Botoșani, și la cinci lungimi în spatele moldovenilor de la Politehnica Iași. În următoarea etapă, „câinii roșii” se vor deplasa la Cluj, pentru a se duela cu CFR.

De partea cealaltă, Oțelul Galați a pierdut pentru a doua oară la rând în București, după ce fusese învinsă și în meciul cu Rapid București, de acum două runde. În etapa care vine, moldovenii vor merge la malul mării, pentru partida cu Farul Constanța.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.