Duelul portarilor pe „Cluj Arena”. Echilibrul din teren nu îi permite FCSB-ului să găsească drumul spre gol cu „șepcile roșii”

U Cluj și FCSB au terminat la egalitate, scor 0-0, în ultima partidă din runda cu numărul 26 din Superligă, într-un meci în care cei mai remarcați fotbaliști de pe teren au fost cei doi portari, aflați în în vârf de formă.

Prima mare ocazie de gol a apărut în minutul 10 și a putut fi trecută în contul „roș-albaștrilor”, protagonist fiind Florinel Coman. Extrema stânga a oaspeților a intrat într-o combinație reușită cu Adrian Șut, iar șeptarul FCSB-ului și-a culcat un adversar numai din preluare, pentru ca execuția plasată la colțul lung, la semi-înălțime, să fie respinsă în corner de Andrei Gorcea, care a avut un reflex de zile mari.

La două minute distanță, după o lovitură liberă obținută în colțul din marginea careului ardelenilor, același Florinel Coman a fost aproape de a marca. Fotbalistul român a surprins pe toată lumea cu un șut trimis la colțul scurt, atunci când jucătorii ambelor echipe se așteptau la o centrare în careul mic. Totuși, goalkeeper-ul gazdelor a fost pe fază și a intervenit sigur.

Duelul din Ardeal a început cum nu se putea mai bine și pentru formația gazdă, care a obținut un penalty în minutul 15. Dan Nistor a preluat în careu cu genunchiul, iar fostul jucător al celor de la Dinamo București a fost faultat de Mihai Lixandru, care a fost extrem de imprudent la această fază.

Decarul clujenilor a fost cel responsabil cu executarea penalty-ului, dar mijlocașul român nu a fost inspirat și a șutat slab, fără a ținti vreun colț anume. Ștefan Târnovanu, goalkeeper-ul oaspeților, s-a opus golului în două rânduri. Mai întâi, omul dintre buturile actualului lider din campionatul intern a respins în față execuția slabă a lui Dan Nistor, pentru ca, mai apoi, portarul celor de la FCSB să rețină fără mari probleme balonul trimis cu pământul de același component al primului unsprezece așezat în teren de Ioan Ovidiu Sabău.

Imediat după lovitura de pedeapsă irosită de cei de la U Cluj, FCSB a revenit în atac, iar Baba Alhassan a fost cel care a finalizat un atac strălucit. Jucătorul adus în această iarnă de la FC Hermannstadt a fost angajat în cursă de Adrian Șut, după o serie de pase trimise din prima, iar execuția acestuia, la colțul scurt, i-a pus destule probleme lui Andrei Gorcea. Golul nu a venit, însă, pentru vicecampioana României, pentru că șutul mijlocașului ghanez nu a fost foarte puternic.

Nimic notabil nu s-a mai întâmplat în prima repriză a confruntării de la Cluj, iar la pauză, oaspeții au realizat două modificări la nivelul echipei. Luis Phelipe i-a luat locul lui Baba Alhassan, iar Nana Antwi a debutat la formația din Capitală, schimbându-l pe fundașul dreapta, Valentin Crețu.

Prima mare oportunitate de a înscrie care a apărut în actul secund i-a aparținut trupei din Ardeal, prin intermediul unui jucător intrat, la rândul său, pe parcursul înfruntării. Robert Silaghi a primit o minge în spațiu liber din partea Kevin Doukoure, dar atacantul clujenilor a ajuns prea târziu la balon și a fost oprit de Ștefan Târnovanu, care s-a și accidentat la faza respectivă.

Peste patru minute, Ovidiu Bic a fost găsit în poziție ideală la marginea careului de către Daniel Popa, iar șutul mijlocașului român a fost deviat de Ovidiu Popescu, care a blocat torpila fotbalistului grupării din Ardeal.

Cea mai mare șansă de a se desprinde pe tabela de marcaj le-a aparținut tot gazdelor, care, la capătul unui corner executat în stilul caracteristic, cu o minge scoasă la marginea careului, au fost la un pas să marcheze. Ovidiu Bic a săltat balonul peste defensiva adversă, iar Lucas Masoero nu s-a sincronizat suficient de bine pentru a trimite în plasă, iar mingea lovită de acesta a trecut milimetric pe lângă stâlpul din dreapta porții celor de la FCSB.

În prelungirile partidei, tot cei de la U Cluj au fost mai prezenți pe plan ofensiv, iar italianul Marco Fossati nu a fost deloc departe să puncteze spectaculos, dintr-o lovitură liberă de la marginea careului. Mijlocașul intrat pe final de joc a șutat precis, dar mult prea înalt, iar mingea nu a avut timp să coboare pentru a prinde spațiul buturilor apărate de Ștefan Târnovanu.

Meciul s-a încheiat la egalitate, 0-0, iar această remiză albă o ține departe pe FCSB de Rapid București de prima poziție din Superligă, doar că de această dată, la un număr mai mic de puncte, șapte. În ceea ce o privește pe echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău, remiza înregistrată pe teren propriu în această rundă o menține pe locul al optulea în ierarhia internă, la o lungime în spatele ultimului loc de play-off, ocupat, momentan, de Petrolul Ploiești.

În etapa care urmează, „roș-albaștrii”, vor juca pe teren propriu cu ultima clasată, FC Botoșani, iar „șepcile roșii”, o înfruntă, la Sfântu Gheorghe, pe Sepsi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.