IGSU: Peste 1.100 de persoane asistate medical, 88 de incendii şi alte 179 de misiuni desfăşurate în sprijinul comunităţilor

Peste 1.100 de persoane asistate medical, 88 de incendii şi alte 179 de misiuni desfăşurate în sprijinul comunităţilor. Acesta este bilanţul intervenţiilor gestionate de către pompierii militari, în ultimele 24 de ore.

Astfel, în decursul zilei de ieri, la nivel naţional, s-au înregistrat 1.483 situaţii de urgenţă pe care salvatorii le-au gestionat cu promptitudine.

În acest interval, echipajele de stingere au acţionat pentru localizarea şi lichidarea celor 88 de incendii izbucnite pe întreg teritoriul ţării, limitând astfel pagubele materiale şi extinderea flăcărilor la vecinătăţi. De asemenea, în urma arderilor de vegetaţie, au fost afectate aproximativ 53 ha de teren.

Concomitent cu misiunile de stingere, eforturile echipajelor operative s-au concentrat şi asupra comunităţilor şi bunurilor acestora, sens în care colegii noştri au intervenit în 179 de situaţii pentru căutarea, deblocarea şi salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieţii, operaţiuni de descarcerare, precum şi în alte situaţii de urgenţă.

Datorită răspunsului eficient furnizat de către pompieri pe durata misiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, 6 de persoane aflate în situaţii critice au fost salvate.

Printre alte informaţii relevante, menţionăm faptul că ieri au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populaţiei prin intermediul sistemului RO-ALERT, semnalând prezenţa animalelor periculoase în judeţele Bacău (1), Buzău (1), Covasna (1) şi Harghita (2).

Totodată, pe lângă toate aceste situaţii, salvatorii au continuat să desfăşoare şi acţiuni în sprijinul autorităţilor din zonele de graniţă, oferind suport cetăţenilor străini care au sosit în România din zona de conflict.

Aflaţi cum să reacţionaţi în caz de nevoie şi fiţi pregătiţi pentru a face faţă oricărei situaţii de urgenţă! Obţineţi mai multe informaţii cu privire la modul de comportare accesând platforma naţională de pregătire în situaţii de urgenţă, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.

De asemenea, aplicaţia mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play şi oferă informaţii extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.