Predoiu: Dorim să construim un parteneriat între Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi cea a FBI de la Quantico

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, doreşte construirea un parteneriat între Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi cea a FBI de la Quantico, în contextul deciziei de reorganizare şi dezvoltare a activităţilor desfăşurate de instituţia de învăţământ din România.

Potrivit unui comunicat al MAI, Predoiu a avut o întrevedere, marţi, cu directorul FBI, Christopher Wray, care a efectuat o vizită în România.

Cei doi demnitari şi-au exprimat aprecierea pentru excelenta cooperare dintre cele două instituţii şi au evidenţiat angajamentul pentru continuarea acesteia.

„În cadrul întrevederii, ministrul român al Afacerilor Interne a evidenţiat importanţa activităţilor desfăşurate în comun, cu accent pe componenta de combatere a criminalităţii organizate transfrontaliere, respectiv a drogurilor, traficului de persoane şi a criminalităţii cibernetice”, se precizează în comunicat.

Ministerul Afacerilor Interne subliniază că acordă o atenţie aparte destructurării reţelelor infracţionale care, prin acţiunile lor desfăşurate inclusiv pe teritoriul României, pun în pericol siguranţa cetăţenilor.

Predoiu a apreciat sprijinul acordat de FBI pentru pregătirea şi perfecţionarea poliţiştilor români în cadrul Academiei din Quantico, precum şi în cadrul Biroului de la Bucureşti.

Christopher Wray a mai avut întrevederi cu reprezentanţi ai Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră Română şi Jandarmeriei. Directorul FBI s-a întâlnit şi cu procurorul general Alex Florenţa şi cu reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi DIICOT.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.