VIDEO: Infrastructura velo în București, o veșnică promisiune

Într-o lume sufocată de mașini, bicicleta rămâne mijlocul de transport care aduce cu sine mișcarea în aer liber și care se înscrie pe panelul celor care protejează mediul. Am vorbit #InComunitate despre infrastructura pentru biciclete, despre parcările destinate acestora, precum și despre evenimentele dedicate bicicliștilor în următoarea perioadă cu Mihai Deneș, președinte Go4Fun.

La nivel național viitorul infrastructurii pentru biciclete arată bine 

Accesarea fondurilor europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență a condus către un plan pentru realizarea a celor 3000 de km de infrastructură de bicicletă, pentru cicloturism. Există și o veste mai puțin bună.

Pentru cicloturism avem și o veste proastă. O parte din PNNR pentru partea de infrastructură urbană a dispărut, a fost redirecționată către alte proiecte, dar aici să spunem că fiecare autoritate locală poate să se chivernisească și să aibă fonduri să-și facă infrastructura urbană.

În multe locuri din București infrastructura velo rămâne la stadiul de promisiune

Promisiuni au existat și vor exista. Din nefericire, multe dintre ele au rămas prin sertare. Există, totuși, și câteva realizări. Pe măsură ce fondurile europene vor fi accesate și infrastructura urbană pentru biciclete și-ar putea modifica structura.

„S-au trasat niște  piste, venind dinspre Herăstrău spre centru. Au fost refăcute și unele vechi, o parte pe trotuar, o altă parte pe lângă trotuar, dar totuși este o conexiune cu pista de pe Calea victoriei, deci există o logică.

(…)S-au construit  în zona Ciurel și în partea de jos a lacului și pe partea de sus, unde este malul lacului, sunt zone pentru bicicletă acolo. S-a câștigat proiectul pentru amenajarea insulei, iar lucrurile se află în curs de derulare. Parcul Liniei este o zonă foarte mare, va fi cel mai lung parc, de circa 4 km. În acea zonă, există și o cale ferată, care este conservată, deci în cazul în care ar trebui folosită, este un lucru bun. Sunt multe idei, dar trebuie puse în practică.”- Mihai Deneș, președinte Go4Fun

Parcări pentru biciclete

În București, au început să apară și parcările pentru biciclete. Acestea au menirea de a păstra în siguranță bicicletele bucureștenilor, care nu au un spațiu de depozitare pentru ele în apartamentele proprii. Închirierea acestora se face pe za unui abonament.

„Este o construcție închisă, în care nu plouă, unde totul este securizat, ai un cod, o cartelă cu care intri. Înăuntru sunt rastele de bicicletă jos și sus, îți tragi rastelul tău, pe care l-ai închiriat, există abonamente anuale, îți lași bicicleta acolo, ieși, încui, totul este supravegheat video.”

Parada micilor bicicliști

Evenimentul așteptat de copii continuă și în acest an, de data aceasta de-a lungul Splaiului Dâmboviței, într-un spațiu generos, departe de blocuri, într-o zonă în care locuitorii Bucureștiului se pot bucura și de umbra copacilor. Organizatorii promit micilor bicicliști multă distracție și competiții pentru cei care vor să-și etaleze abilitățile sportive.

„Anul acesta, pe 1 iunie, o să facem evenimentul pe Splaiul Dâmboviței, de undeva de la Sema Parc până la Politehnică, este un spațiu foarte generos. Evenimentul va avea două părți. Partea de dimineață va fi cu jocuri și concursuri pentru copii,  parada efectivă, dacă reușim să negociem cu Politehnica, vrem să facem o întoarcere chiar prin Politehnică.  În partea de după amiază, vor fi  competiții pentru copiii  de până la 14 ani, pe categorii de vârstă. Vrem să încurajăm spiritul competițional, copiilor le place să se întreacă între ei și vor să-și demonstreze abilitățile.”- Mihai Deneș, președinte Go4Fun

Află mai multe detalii despre planurile de realizare a infrastructurii pentru biciclete și mai multe amănunte despre competițiile pentru iubitorii mersului pe bicicletă aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.