IGSU: Peste 1.600 de misiuni gestionate în ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, pompierii militari au intervenit la peste 1.600 de solicitări înregistrate la nivel naţional, cele mai numeroase dintre acestea fiind în zona Bucureşti-Ilfov şi în judeţele Prahova, Mureş şi Cluj.

În acest interval, cea mai mare pondere a misiunilor gestionate este reprezentată de cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor calificat. În urma acestor solicitări, echipajele SMURD au asistat medical 1.312 persoane aflate în dificultate.

Concomitent cu aceste acţiuni, pompierii au gestionat 170 de misiuni destinate protecţiei comunităţilor şi bunurilor acestora, precum căutarea, deblocarea, salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieţii şi alte situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, o atenţie sporită a fost acordată şi accidentelor rutiere, sens în care echipajele de descarcerare au acţionat în 6 situaţii pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

De asemenea, în decursul zilei de ieri, pompierii au acţionat pentru localizarea şi lichidarea celor 139 incendii înregistrate la nivel naţional, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăţi şi limitând pagubele materiale. În acest interval, numărul incendiilor de vegetaţie a depăşit pragul de 100, iar suprafaţa de teren afectată a fost de peste 350 ha.

Datorită răspunsului eficient furnizat de către echipajele operative pe durata misiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, 8 persoane aflate în situaţii critice au fost salvate.

În ultima perioadă, numărul incendiilor de vegetaţie a înregistrat o creştere alarmantă, iar responsabilitatea fiecăruia trebuie să fie mai presus de reglementările legale, sens în care nu trebuie să omitem faptul că aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice, dar şi că acestea dăunează habitatului animalelor sălbatice, punându-le în pericol viaţa!

Descoperiţi cum să reacţionaţi în situaţii de urgenţă şi asiguraţi-vă că sunteţi pregătiţi să gestionaţi orice circumstanţă neprevăzută! Obţineţi mai multe informaţii cu privire la modul de comportare accesând platforma naţională de pregătire în situaţii de urgenţă, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.

De asemenea, descărcaţi gratuit aplicaţia mobilă DSU din App Store sau Google Play pentru a accesa informaţii extrem de utile şi a vă menţine mereu pregătit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.