Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Multe premiere aduce weekendul acesta in cinematografe. Avem comedii, drame, dar si filme de dragoste. Prima noutate pe lista filmelor de vazut este „Dragoste la foc mic”, o drama care ii aduce in prim plan pe actorii Juliette Binoche, Benoît Magimel si Jean-Marc Roulot.

„Dragoste la foc mic” este o poveste încantatoare si senzuala despre dragoste si mancare, pe care nu ar trebui sa o vezi..pe stomacul gol, avertizeaza criticii. Filmul a fost catalogat de majoritatea publicatiilor straine drept cel mai bun food film al anului.

Eugenie, o bucatareasa fara egal, a lucrat pentru celebrul gurmand Dodin in ultimii 20 de ani. Odata cu trecerea timpului, practica gastronomiei și admirația s-au transformat într-o relatie romantica. Legatura dintre ei da nastere unor feluri de mancare, unul mai delicios decât altul. Insa lui Eugenie ii place libertatea și nu si-a dorit niciodata sa se casatoreasca cu Dodin. Acesta e motivul pentru care el decide sa faca ceva ce nu a mai facut pana acum: sa gatească pentru ea.

„Dragoste la foc mic”, filmul, a carei actiune se petrece in urma cu 100 de ani, a avut premiera la Festivalul International de Film  de la Cannes. Regizorul Tràn Anh Hùng a adus pe marele ecran feluri de mancare clasice, care au necesitat pregatiri de anvergura pentru echipa de producție. Pentru a reda cat mai fidel miscarile din bucatarie pe ecran, Gagnaire a gatit pentru Tràn timp de cinci zile, iar pentru prepararea celebrului pot-au-feu și filmarea acestuia în diferite stadii de pregătire au fost folosite 40 de kilograme de carne, dar și legume care să arate precumcele din secolul XIX.

Filmul este distribuit în cinematografele din România de Independența Film.

O alta premiera pe care chiar ar trebui s-o vezi este „The Peasants” / „În numele pământului”, o productie Polonia de anul trecut, regizata de Dorota Kobiela si Hugh Welchman.

Povestea se petrece la sfarsitul secolului al 19-lea, intr-un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupte pentru pământ.

Frumoasa Jagna, o tanara de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunitatii, devine centrul atentiei in momentul in care familia o obliga sa se casatoreasca cu Boryna, un mosier vaduv, influent si bogat. Dar Jagna este indragostita de Antek, fiul lui Boryna, si pentru a trai aceasta iubire tanara va incalca toate regulile si standardele sociale ale vremii.

Daca vei alege sa vezi filmul The Peasants, vei constata ca incorporeaza aceeasi tehnica de animație de pictura facuta populara cu filmul Loving Vincent, lansat in 2017 de regizorii DK Welchman și Hugh Welchman. Filmul a inclus 65.000 de cadre de film pictate manual in ulei pentru a arata ca opera lui Vincent van Gogh. Iubirea lui Vincent a fost o marturie remarcabila pentru pictorul incredibil, dandu-i viata lucrarii într-un mod fascinant, într-un film care a castigat pe buna dreptate o nominalizare la Premiul Oscar.

„The Peasants” este un alt proiect incredibil de ambitios care a fost filmat in actiune live si apoi pictat cu 40.000 de picturi in ulei. Filmul se bazeaza pe romanul de la începutul secolului al XX-lea „Țăranii”, scris de Wladyslaw Reymont, si, potrivit criticilor, este o realizare uriasa a animației.

Trecem si o comedie pe lista premierelor de vazut: „Câinele și pisica: Pierduţi prin New York”, in regia lui Reem Kherici este o comedie de actiune ii are pe afis pe actorii Philippe Lacheau, Franck Dubosc, Reem Kherici si Victor Artus Solaro.

Si pisicile sunt influenceri in ziua de azi, iar Monica este posesoarea unui astfel de exemplar, pe nume Diva. Jack, in schimb, este un hoț care a furat un rubin imens și neprețuit, insa, acesta a fost înghitit din greseala de catre Chichi, un caine vagabond.

Printr-un lanț nefericit de imprejurari, Monica si Jack se trezesc despartiti de animalele lor de companie care zboara spre o locație necunoscută. Intre Montreal si New York, incepe o calatorie nebuneasca pentru ambele duo-uri care nu au nimic în comun.

Daca te atrag productiile horror, din lista premierelor poti alege „Baghead: Mesagerul mortii”, cu Freya Allan, Peter Mullan si Saffron Burrows.

O tanara (Freya Allan) mosteneste un pub darapanat dupa ce tatal ei moare si descopera un secret sinistru in subsolul acestuia: Baghead – o creatura care își schimba forma si care o poate ajuta sa comunice cu cineva drag trecut în nefiinta. Dar pretul pe care Baghead îl cere o va face sa regrete.

In cinematografe aflam si „Povestea magică a fluturilor” – este o animatie pentru intreaga familie, cu Mena Massoud, Tristan D. Lalla, Nagmeh Alaei si Nick Julius Schuck.

O pereche de fluturi rivali formeaza o prietenie puțin probabila. Animatia il urmareste pe tanarul fluture Patrick care pleaca in aventura vieții sale pentru a-si implini visul de a zbura, chiar si cu o singura aripa.

Acestea sunt premierele din cinematografe. Acum știi ce rămâne de văzut, de ascultat e www.bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.