53 de bucureșteni au rămas fără permis de conducere

Foto: Poliția Capitalei/ facebook

În acest weekend, poliţiştii din Bucureşti au aplicat aproape 100 de amenzi, în cuantum de 123 mii de lei.

Cele mai multe infracțiuni constatate au fost pentru conducere sub influenţa alcoolului.

De asemenea, oamenii legii au reţinut 53 de permise, aproape jumătate pentru consum de alcool.

”În zilele de 23/24 şi 24/25 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat activităţi de control în mai multe zone de interes operativ aflate în raza de competenţă în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 99 de  sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 123.000 de lei”, anunţă duminică Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Conform poliţiştilor, un bărbat  în vârstă de 47 de ani a fost depistat pe o stradă din sectorul 2, în timp ce conducea un autovehicul aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării preliminare cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,95mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost dus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost deschis un dosar penal.
Un alt caz este cel al unui tânăr în vârstă de 25 de ani depistat conducând pe o stradă din sectorul 6, iar în urma efectuării testării preliminare cu aparatul drugtest, au rezultat indicii cu privire la consumul de substanţe interzise.
De aemenea, un alt bărbat în vârstă de 52 de ani a fost depistat pe o stradă din sectorul 1, în timp ce conducea un autovehicul aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,48mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost deschis un dosar penal.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.