Start la programul ”Noua Casă”

Programul Noua Casă 2024 a devenit operaţional, de luni.

Plafonul de garantare a fost aprobat de Ministerul de Finanţe, în valoare de un miliard de lei și a fost alocat celor 16 finanţatori înscrişi.

Potrivit Fondului Naţional de Garantare, comisioanele de administrare sunt reduse anul acesta cu 50%, de la 0,3 la 0,15% pe an, calculat la soldul garanţiei.

O altă modificare adusă programului, în ediţia de anul acesta, este reducerea cu 30% a onorariilor notariale pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare.

Românii care doresc să-și cumpere o locuință, pot apela la una dintre băncile partenere – Alpha Bank, BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, Libra Intrnet Bank, OTP Bank, EXIM Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank și Techventures Bank,  pentru întocmirea dosarului de credit.

Informaţii complete privind condiţiile de eligibilitate, documentele solicitate şi modul de accesare a programului Noua Casă sunt publicate pe site-ul Fondului Naţional de Garantare

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.