3.000 de autorizații taxi scoase, din nou, pe piață!

Sursa foto: PMB/arhiva

Primăria Capitalei va scoate, din nou, pentru atribuire circa 3.000 de autorizații taxi.

Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București de mâine.
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că nu este normal ca taximetria să fie reglementată de către Municipalitate, iar transportul alternativ să fie reglementat de către autoritățile centrale, care nu cunosc realitățile din fiecare licalitate.

Nicușor Dan recunoaște, însă, că există probleme în ceea ce privește calitatea serviciului public de transport în regim de taxi și că Primăria Capitalei nu a reușit, în ultimii trei ani, să exercite un control eficient, în acest domeniu.

Nicușor Dan: „Nu e normal ca un serviciu public, cum e taximetria, să fie reglementat de autoritatea locală și un alt serviciu public, cum este așa-zisul transport alternativ, să fie reglementat de o autoritate centrală. Și autoritatea locală să aibă un număr limită de autorizații pe care să poată să le dea, iar autoritatea centrală, care nu cunoaște situația concretă din fiecare localitate, să poată să autorizeze oricât.
Eu cred că, aici, în această zonă, nu are ce să caute autoritatea centrală și trebuie lăsată autoritatea locală să reglementeze.
Noi avem, în momentul de față, vreo 3000 de autorizații care sunt neatribuite – adică, oamenii, pur și simplu, au renunțat la ele, oameni sau firme au renunțat la ele, și, mâine, avem proiectul de hotărâre pentru rescoaterea lor în circuit, pentru taximetriștii care vor să aplice, fie persoane fizice autorizate, fie firme.
(…) Au fost probleme…”
Reporter: „Taximetriști care fac preț…”?
Nicușor Dan: „Da, da, da, a fost tipul ăsta de probleme și trebuie să recunoaștem că controlul, pe care noi l-am făcut pe taximetrie, în acești trei ani, a fost departe de ceea ce-și doresc oamenii”.

Nicușor Dan a răspuns la întrebările București FM în contextul în care, în București, se afla în plină desfășurare protestul spontan al taximetriștilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.