Sector 6: A început înlocuirea vechilor chioşcuri de flori cu unele moderne

foto: Facebook Ciprian Ciucu

Primăria Sectorului 6 a început înlocuirea vechilor chioşcuri de flori cu unele moderne, care ocupă mult mai puţin spaţiu, a anunţat edilul Ciprian Ciucu.

„Bucureştiul are o problemă cu aspectul mobilierului stradal (…) aceste chioşcuri de flori sau de ziare (…) sunt ba din termopan, ba cine ştie din ce tablă, care între timp a ruginit şi aceste elemente de mobilier stradal (…), arată foarte urat, foarte neglijent şi ne-am propus să îmbunătăţim mediul urban, prin investiţii în chioşcurile de flori. Am organizat împreună cu Ordinul Arhitecţilor un concurs de soluţii, la care s-au prezentat cred că peste 20 de firme de arhitectură din România, ce au fost jurizate de Ordinul Arhitecţilor”, a afirmat Ciprian Ciucu.

El a anunţat că vor fi înlocuite şi chioşcurile de ziare din Sectorul 6.

Potrivit edilului Ciprian Ciucu, costurile unui chioşc sunt de circa 17.000 de euro, sumă care va fi recuperată în zece ani de la comercianţi, prin taxa lunară pe care o vor achita.

Preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România, Emil Ivănescu, a spus că modelul chioşcurilor a fost gândit în urma unui concurs de soluţii naţional, care, de fapt, a reprezentat o achiziţie publică calitativă, câştigătoare fiind o echipă din Cluj.

„Tema a fost făcută împreună cu comunitatea de florari şi a fost în primul rând doleanţa dânşilor, adică necesităţile pe care dânşii le-au spus, coroborate cu necesităţile vizavi de spaţiul public şi de funcţionalitatea pe care ţi-o dă oraşul”, a adăugat Emil Ivănescu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.