Federaţia Solidaritatea Sanitară continuă programul de proteste

Federaţia Solidaritatea Sanitară continuă programul de proteste, a declarat  vicepreşedintele Federaţiei Solidaritatea Sanitară, Gabriel Predică, care a explicat că unul dintre motive este acela că Guvernul nu a invitat reprezentanţii sindicatului la discuţii.

Potrivit acestuia, joi, în intervalul 12,00 – 12,30, membrii federaţiei au pichetat spitalele din ţară.

„Este un protest care nu presupune întreruperea activităţii, întrucât se desfăşoară în timpul pauzei de masă. În continuare asistăm la aceeaşi obtuzitate a Guvernului, respectiv faptul că nu invită federaţia reprezentativă din sănătate aflată în conflict”, a afirmat vicepreşedintele Gabriel Predică.

Referindu-se la proiectul de Ordonanţă de urgenţă care prevede creşterea salariilor personalului din sistemul medical, care a fost citit în primă lectură în şedinţa de Guvern de miercuri, Predică susţine că acesta nu prevede şi o creştere a recompenselor pentru sporul de condiţii de muncă şi pentru zile nelucrătoare, pentru ture.

Gabriel Predică a spus că următorul protest va avea loc în data de 11 martie.

Astfel, membri ai federaţiei vor participa pe 11 martie la un miting în faţa Guvernului, care va fi urmat de un marş către Ministerele Sănătăţii şi Muncii şi apoi de un alt marş către Piaţa Constituţiei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.