Staţii de încărcare a autobuzelor electrice, în parcările de la Arena Naţională

foto: Facebook Stelian Bujduveanu

13 staţii de încărcare lentă destinate noilor autobuze electrice vor fi amplasate în parcările de la Arena Naţională, pentru o perioadă maximă de doi ani, a decis Consiliul General al Capitalei.

Conform raportului de specialitate, în incinta imobilului din Bulevardul Basarabia nr. 41-43, unde se află Arena Naţională, s-au identificat două posturi trafo disponibile, care pot asigura încărcarea de autobuze electrice.
Staţiile de încărcare vor fi amplasate la Arena Naţională temporar, până la finalizarea lucrărilor de la depourile Bucureştii Noi, Berceni şi Bujoreni, care vor fi amenajate în vederea deservirii autobuzelor electrice.
În perioada în care Arena Naţională va fi închiriată pentru organizarea diverselor evenimente se va interzice accesul şi încărcarea autobuzelor în parcul din jurul stadionului. Pentru a evita accidentele, va fi realizat un culoar special destinat accesului autobuzelor, având în vedere că parcul este tranzitat şi folosit de foarte multe persoane.
Consiliera municipală PSD Florentina Gherghiceanu atrage atenţia asupra faptului că în perioada în care stadionul va fi închiriat nu va fi posibilă încărcarea autobuzelor, ceea ce va afecta serviciul de transport în comun.
‘Parcul este domeniu public şi nu putem să îi schimbăm destinaţia. Avem o HG care spune că ne dă stadionul şi parcul din jurul lui, ca să îl facem, dar nu să facem piste de autobuze. Dacă avem un eveniment care durează două zile, ce facem cu acele autobuze, în condiţiile în care în propunere se spune că pe durata închirierii stadionului, nu se pot folosi autobuze? Discutăm de zeci de autobuze’, a explicat ea.
Directorul executiv al Direcţiei Transporturi, Ion Victor Tărtăcuţă, spune că staţiile de încărcare vor fi amplasate pe actualele parcări şi nu vor afecta spaţiul verde. El a menţionat că Arena Naţională se află în apropierea depoului Vatra Luminoasă, care deţine infrastructura necesară pentru asigurarea activităţilor zilnice de verificare şi întreţinere a autobuzelor electrice.
Durata estimată de realizare este cuprinsă între 11 – 15 luni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.