Mai mulți bani pentru programele Rabla Plus și Casa Verde Fotovoltaice!

Sursa foto: comunicat de presa

Programele Rabla si Casa Verde Fotovoltaice vor avea mai mul?i bani.
Guvernul a majorat bugetul Administrației Fondului pentru Mediu, iar programe precum Rabla Clasic şi Plus sau Casa Verde Fotovoltaice vor avea mai mulți bani alocați. De anul acesta sunt și reguli noi pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus.

Pentru Rabla Plus – valoarea ecotichetului a fost redusă la jumătate și este acum de 5.000 de euro. Pentru maşinile electrice hibrid, ecotichetul va fi de doar 13.000 de lei, tot la jumatate faţă de anul trecut. O altă schimbare propusă în cazul programului Rabla Plus este aceea că nu se mai acordă ecotichete pentru maşini mai scumpe de 70.000 de euro, față de 75.000 de euro, cât era până acum. Cu toate acestea, bugetul programului este unul record, de 1 miliard de lei.

În schimb, pentru Rabla Clasic vor fi alocate doar 300 de milioane de lei. Tichetul la Rabla Clasic valorează 7.000 de lei, iar la predarea a două maşini, prima de casare ajunge la 10.000 de lei.

În ceea ce privește programul Casa Verde Fotovoltaice, acesta va fi lansat în iunie cu un buget de 2 miliarde de lei și o finanțare de 20.000 de lei pentru fiecare gospodărie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.