Valuri de ratări la poarta Politehnicii Iași, într-o zi ghinionistă avută de cei de la Dinamo. 0-0 în „Copou”, iar lupta pentru salvarea de la retrogradare rămâne deschisă

În penultima etapă a sezonului regular din campionatul României, Politehnica Iași și Dinamo București au remizat alb, 0-0, în „Copou”, într-un meci care a contat pentru calculele salvării de la retrogradare.

Înainte de fluierul de start al duelului din Moldova, cele două formații erau despărțite de șase puncte în ierarhia din Superligă, iar această distanță s-a menținut și la sfârșitul celor 90 de minute de joc, în care nicio grupare nu a izbutit să puncteze pe tabela de marcaj.

Prima ratare importantă a confruntării din Iași a aparținut gazdelor, la o fază în care Shayon Harrison și-a făcut loc printre adversari și a trimis o pasă precisă spre Cătălin Itu. Mijlocașul central al moldovenilor a driblat în careul dinamovist, dar execuția sa a fost moale și nu i-a creat dificultăți lui Adnan Golubovic.

Cea mai mare șansă de a marca din prima parte a meciului a fost consemnată la poarta ieșenilor. După un corner executat de Goncalo Gregorio, balonul respins a ajuns în gheata fundașului dreapta Gabriel De Moura, care a filtrat o pasă unui coechipier. Din centrarea lui Georgi Milanov, puternic, pe jos, Hakim Abdallah a trecut pe lângă deschiderea scorului, dând pe lângă minge complet.

Trupa aflată pe penultimul loc al clasamentului putea, totuși, să marcheze, în cea de-a doua repriză, dintr-o fază norocoasă. La capătul unei centrări lobate venite din partea lui Gabriel De Moura, dinamoviștii au fost la un pas de a înscrie, dacă ar fi profitat de gafa uriașă comisă de goalkeeper-ul Politehnicii Iași. Ionuț Ailenei a vrut să prindă mingea trimisă la înălțime, dar sincronizarea a fost defectuoasă. Chiar dacă a fost pe fază, Goncalo Gregorio nu a reușit să bage mingea în plasa buturilor moldovene, fiind șicanat în ultima fază.

Tot la acea acțiune periculoasă încheiată fără gol, fotbaliștii antrenați de Zeljko Kopic au solicitat acordarea unei lovituri de la unsprezece metri, fără succes, însă. Cu un sfert de oră înainte de încheierea înfruntării din Moldova, Hakim Abdallah a fost protagonistul unei alte ocazii. O minge centrată de Antonio Bordușanu a ajuns pe fruntea atacantului din Madagascar, care a reluat puțin pe lângă poartă.

O altă oportunitate uriașă irosită de formația din Capitală a apărut trei minute mai târziu, atunci când același Abdallah a fost blocat în ultima secundă de un adversar, printr-o alunecare. De asemenea, la faza imediat următoare, după o centrare expediată tare, în gura porții, Răzvan Patriche, a șutat peste bara transversală, încercând să înscrie cu un procedeu pretențios.

Ghinionistul serii din acest meci din Superligă, vârful „câinilor roșii” a pus capăt seriei numeroase de șanse ale celor de la Dinamo de a prelua conducerea pe tabela de marcaj. Cu cinci minute înainte de expirarea timpului regulamenter, Hakim Abdallah a fost angajat de un coechipier, dar în duelul unu contra unu cu portarul oponent, a trimis în piciorul acestuia.

Partida din „Copou” s-a terminat la egalitate, cu scorul de 0-0, dar oaspeții au fost dominanți și ar fi putut încheia meciul cu cel puțin 2-3 goluri avantaj. În situația actuală, contextul campionatului intern, la nivelul celor două cluburi, se păstrează. În etapa care urmează, de altfel, ultima a acestui sezon regular, dinamoviștii vor da piept cu UTA Arad, pe teren propriu.

În tabăra noii-promovate de pe prima poziție din liga secundă în această stagiune, ultima confruntare programată din acest sezon, înainte de intrarea în play-out, va fi în compania celor de la Oțelul Galați, la malul Dunării. Dinamo București rămâne peste FC Botoșani în ierarhie, cu 26 de puncte acumulate, pe când Politehnica Iași se poziționează două locuri mai sus, la șase puncte de play-off.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.