Prima reacție dinspre tabăra Simonei Halep, imediat după răspunsul venit de la TAS: „A fost un chiot de bucurie”

Sursă foto: Facebook - Simona Halep

Simona Halep (32 de ani) a primit vestea cea mare în privința procesului în care a fost implicată, din cauza testului pozitiv de antidopping pe care l-a efectuat în urmă cu doi ani. Comisia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), de la Laussane, din Elveția, a emis un comunicat oficial în care a publicat răspunsul referitor la situația sportivei românce.

Astfel, instanța de judecată desemnată drept responsabilă în subiectul Simonei Halep a decis ca dubla câștigătoare de Grand-Slam să primească o reducere a pedepsei inițiale. De la cele 48 de luni, câte ar fi adunate în cei patru ani de suspendare din primă fază, sportiva din țara noastră va trebui să rămână în afara terenului, pentru o perioadă mult mai scurtă de timp, mai exact, 9 luni de zile.

Unul dintre avocații Simonei Halep, Bogdan Stoica, a fost cel care a declarat, în exclusivitate pentru Digi Sport, care a fost prima reacție a jucătoarei de tenis la informațiile furnizate dinspre TAS. Bogdan Stoica a mărturisit că explozia de bucurie a sportivei din România nu poate fi descrisă în cuvinte, dar și că el a crezut tot timpul că aceasta nu este vinovată:

A fost extrem, extrem de fericită, fericire maximă. A fost un chiot de bucurie. E genul emoțional. E foarte greu de crezut că un sportiv ca ea, care a ajuns să se lupte cu întreg sistemul antidoping… O cunosc pe Simona de foarte mulți ani, de la 12 – 13 ani. O sportivă exemplară, cu o carieră nepătată, cu o grijă exemplară pentru sportul curat, a ajuns complet aiurea într-o situație incredibilă.

Nu pot să spun că am știut de la început că vom câștiga, dar am crezut de la început că o putem ajuta. Am fost o echipă, doi avocați și mai apoi un al treilea. Da, eu am fost singurul din România. E un om extraordinar și știam că Simona nu poate face așa ceva”, a comunicat unul dintre avocații campioanei din România, legat de procesul la care aceasta a luat parte, potrivit sursei menționate mai sus.
Pe lângă diminuarea suspendării venite dinspre comisia de judecată a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane, datele inexacte din interiorul pașaportului biologic al Simonei Halep, legate de presupusele substanțe ilegale consumate, au fost eradicate complet.
În perioada 7-9 februarie din acest an, Simona Halep a fost prezentă, împreună cu avocații săi, Bogdan Stoica și Howard Jacobs, dar și alături de fratele ei, în Elveția, la Laussane, pentru a încerca o micșorare a suspendării sale din tenis.
În decursul acestor zile, fostul antrenor francez al sportivei românce, Patrick Mouratoglou a mers la audieri pentru a își ilustra propria perspectivă, recunoscând că el a fost cel care a decis ca Simona să administreze medicamentul respectiv, care s-a dovedit a conține suplimentul interzis.
Ulterior acestor zile de procese, comisia de la TAS a menționat că o decizie va apărea în cel mult patru săptămâni. În cazul în care suspendarea inițială s-ar fi menținut, Simona Halep ar fi revenit pe teren la vârsta de 35 de ani, în anul 2026, ceea ce, cel mai probabil, ar fi însemnat o apropiere de sfârșitul carierei sale profesioniste.
Reamintim că dubla campioană de Grand-Slam a fost declarată pozitivă la testele antidopping efectuate în data de 12 septembrie 2023, atunci când suspendarea s-a oficializat. În vara anului 2022, suspendarea fusese inițiată, numai că aceasta era provizorie, până la aflarea rezultatelor precise.
Între timp, în toată această perioadă, Simona Halep a fost foarte activă în mediul online, acolo unde, pe contul oficial al tuturor rețelelor de socializare, a menționat că nu se simte vinovată și că va încerca să facă dreptate și lumină în acest caz.
De asemenea, jucătoarea de tenis a oferit diverse interviuri presei, nu multe la număr, în care a povestit principiile după care se ghidează în viața de zi cu zi, accentuând lipsa interesului pentru dopaj.
Unul dintre avantajele Simonei Halep a fost reprezentat de posibilitatea ca, la proces, să fie însoțită de un avocat, pe numele său, Howard Jacobs, care, în trecut, a rezolvat mai multe cazuri de dopaj în care au fost implicați diverși sportivi.
De exemplu, avocatul britanic a fost cel care i-a diminuat pedeapsa marii campioane la tenis feminin a Rusiei, Maria Sharapova, dar, totodată, și cel care l-a ajutat pe tenismenul croat, Marin Cilic, campion de Grand-Slam, să revină mai repede pe teren.
Dubla câștigătoare de Grand-Slam nu a mai fost implicată într-un meci oficial de tenis de acum doi ani de zile, 29 august 2022 fiind ultima dată când Halep pășea pe teren. Atunci, sportiva noastră era învinsă de Daria Snigur, din Ucraina, în trei seturi, pe suprafață dură.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.