VIDEO: Exercițiu de improvizație cu Delia Riciu și Generația Z

Dacă în ultimele câteva emisiuni am avut invitați care ne-au vorbit despre mașini și biciclete, pe care le putem folosi pentru a ne deplasa, pentru a ne relaxa și pentru a ne menține în formă, a venit momentul să vorbim și despre altceva, adică despre divertisment și metode de a ne menține buna dispoziție. 

Pentru că nu puteam descoperi cum să facem toate acestea singuri, am avut-o alături de noi pe Delia Riciu, actriță de improvizație de peste 15 ani și profesoară a acestei arte de 9 ani.

Noi, cei din Generația Z, trebuie să recunoaștem că ne pricepem destul de bine la a improviza scuze, mai ales când eram în liceu și eram întrebați de ce nu am învățat sau de ce ne lipsește tema, dar și de ce „ne-am uitat caietul acasă.” Dar, pentru că Delia este o adevărată specialistă, am fost curioși să aflăm cum a început ea să facă improvizație, ba chiar am și provocat-o să facă un joc cu noi.

„Improvizația mi se pare mult mai vie decât teatrul” 

Știm despre Delia că a făcut actorie, tocmai de aceea am vrut să aflăm de la ea ce a determinat-o să aleagă improvizația în locul teatrului: „În ceea ce mă privește, teatrul este extraordinar, este o formă de arta extraordinară. Dar prefer să nu știu ce mi se întâmplă și să fiu în moment. Un actor bun e întotdeauna în moment, chiar daca are un script, dar adrenalina aia că nu știi ce urmează, că nu știi ce se întâmplă și că trebuie să descoperi pe moment, mie aceea îmi place de n ori mai mult decât teatrul.”

„Publicul din România nu are răbdare, cea mai de succes formă este short form”

Pentru că improvizația nu este un fenomen care să aibă, momentan, în țara noastră o asemenea amploare cum are în alte părți, am întrebat-o pe Delia ce formă prinde cel mai bine la publicul din România: „merg mai multe, dar cea mai de succes este asta de short form, în care sunt joculețe simple, scenele sunt super scurte, personajele sunt mai directe.”

„Delia Riciu profesoară e mai bună decât Delia Riciu performer”

Ea este și profesoară, așa că nu am putut să o lăsăm să plece până nu am întrebat-o cum e: „Delia performer apucă să performeze mult prea puțin, predau de patru ori pe săptămână. Am ajuns mai degrabă să stau dincolo, să coordonez, să predau, să gândesc formate, să am grijă de show-uri, adică și la The Fool eu gândesc show-urile pe care le facem noi. Cred că sunt un trainer bun.”

Dacă ești curios să afli mai multe, intră pe canalul de YouTube București FM. Ne găsești pe Instagram și Facebook pentru momente din afara emisiunii, iar pe TikTok te așteptăm pentru sesiunea noastră de Speed Questions.

Pe noi ne poți auzi vineri, de la ora 21:00, pe București FM, în Generația Z.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.