Bugetul Capitalei a picat și a doua oară la vot!

Foto: Stelian Bujduveanu/ facebook

Consilierii generali au respins, astăzi, pentru a doua oară, proiectul de buget propus de către edilul Nicușor Dan.

În cadrul unei ședințe furtunoase, au fost respinse atât amendamentele susținute de către Nicușor Dan, cât și cele ale grupurilor de consilieri PSD și PNL.

Grupul consilierilor generali PNL a susținut, prin amendamente, bugetarea unei sume cel puțin egale cu cea cheltuită anul trecut pentru cele două subvenții – cea la termie și cea la transportul public, potrivit purtătorului de cuvânt al grupului Diana Mardarovici.

Pe de altă parte, grupul PSD din Consiliul General al Municipiului București a susținut, prin amendamentele prezentate, continuarea investiției de la Pasajul Ciurel cu drumul expres până la Autostrada A1, întregirea stimulentului pentru persoanele adulte cu dizabilități și plata datoriilor Primăriei către aceste persoane, datorii survenite prin înjumătățirea stimulentului, în ultimii trei ani.

Pe de altă parte, primarul general al Capitalei Nicușor Dan susține că subvențiile nu ar trebui bugetate integral de la începutul anului, iar banii ar trebui alocați pentru finanțarea altor investiții.
Alocările pentru subvenții ar urma să fie întregite la rectificările bugetare din timpul anului, a mai susținut Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.