Peste 200 de percheziţii domiciliare demarate de Poliția Română în această dimineață

Sursa foto: Poliția Română/facebook

Structurile Poliţiei Române desfăşoară, în această dimineaţă, 205 percheziţii domiciliare, sub supravegherea procurorilor de la D.I.I.C.O.T. şi alte unităţi de parchet.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, acțiunile au loc în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, fals, spălarea banilor, furt calificat, obţinere ilegală de fonduri, contrafacere, abuz de încredere, criminalitate informatică, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, infracţiuni în domeniul silvic, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi trafic de persoane.

În cursul zilei de ieri, structurile MAI au intervenit la 3.870 evenimente, 2.351 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.519 fiind situaţii de urgenţă.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 858 de posibile infracţiuni, peste 17% dintre acestea fiind sesizări din oficiu, și au fost prinși în flagrant 164 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 157 de fapte penale.

În urma acţiunilor desfăşurate pe linie rutieră, poliţiştii au reţinut 544 de permise de conducere, dintre care 38 pentru consum de alcool şi 8 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise, iar 406 certificate de înmatriculare au fost restrase.

De asemenea, au fost depistate 36 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale, iar pentru 102 persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Totodată, poliţiştii şi jandarmii au constatat 10.141 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,6 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 148 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 42 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 669 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.536.800 lei.

Dintre misiunile pompierilor, 1.178 au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 190 pentru stingerea de incendii şi 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 10 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate tot atâtea persoane.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.