Școlile 190 și 194 vor avea 700 de locuri în plus pentru elevii bucureșteni!

Foto: scoala190.ro

Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobatbun proiect de hotărâre privind achiziționarea de containere modulare pentru Școlile gimnaziale nr. 190 și nr. 194.

„Aceste investiții își propun să contribuie la rezolvarea uneia dintre cele mai acute probleme cu care se confruntă învățământul, și anume insuficiența unităților de învățământ care să asigure accesul la un proces educațional de calitate”, se arată în expunerea de motive ce însoțește proiectul de hotărâre.

Potrivit proiectului, la Școala Gimnazială nr. 190, construcția din containere modulare va avea un regim de înălțime de P+1, cu cinci clase la parter și alte cinci la etaj.
Ea va fi amplasată pe platforma betonată deja existentă, va avea o suprafață totală de 700 de metri pătrați și va putea primi 240 de elevi.
Valoarea totală estimată a investiției este de 15,7 milioane de lei.

În cazul Școlii nr. 194, construcția provizorie, din containere modulare, va avea tot P+1, dar 20 de clase și o capacitate de 480 de elevi.

În context, trebuie menționat faptul că Primăria Sectorului 4 vrea să construiască corpuri noi de clădire, la ambele instituții de învățământ.

Astfel, în februarie, Primăria de la George Coșbuc a depus aplicații de finanțare din Programul Regional București – Ilfov, în valoare de peste 600 de milioane de lei.

Proiectele ce urmează să fie finanțate privesc dezvoltarea infrastructurii educaționale.

Printre ele, se numără construirea a două corpuri noi de clădire, la Școala nr. 190, o investiție estimată la 75 de milioane de lei, și a unui corp de școală, la Școala nr. 194, cu o investiție estimată la 45 milioane de lei.

Edilul Daniel Băluță spune că Primăria Sectorului 4 investit, în ultimii ani, peste 100 de milioane în infrastructura educațională, iar ponderea cea mai importantă o au finanțările din programe europene și guvernamentale.

„Și, aici, este vorba despre șansele pe care le-am avut prin POR, șansele pe dare le avem prin PNRR, șansele pe care le-am avut prin programele PNDL-1, respectiv PNDL-2.
Marea majoritate a banilor pe care i-am investit în sistemul educațional, de aici, din Sectorul 4, au avut, ca principală sursă aceste, pe de o parte, programe guvernamentale, într-o măsură mai mică, dar, într-o măsură mult mai mare, bani europeni.
Posibilitatea reală, pe care o avem, a crescut exponențial de a investi în infrastructura școlară.
Am primit o finanțare de 85 de milioane de lei, tot din PNRR, pentru ceea ce înseamnă dotarea unităților școlare din Sectorul 4.
Am investit peste 100 de milioane, în ultimii ani”
, a declarat Daniel Băluță pentru București FM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.